Marcant territori (UE OLOT 3-2 UE Figueres)

Tercer triomf consecutiu de la Unió Esportiva Olot, que a a còpia de fe i persistència s’ha emportat el derbi gironí contra el Figueres. Un gol d’Héctor Simón i un doblet de Sergio Álvarez, l’últim sobre la botzina, han sacsejat els volcans en un duel trepidant en el qual els de Vilatenim han venut molt cara la seva pell. Els de Calderé, ben entonats, continuen en segona posició i diumenge que ve es desplacen a la Pobla de Mafumet. 

Un derbi com els d’abans. Un derbi farcit de detalls, d’espectacle, de gols, de tensió, de nervis, d’intensitat i d’una rivalitat tan competitiva com sana que ens han ofert els dos equips. El partit ha començat amb una meravella d’Héctor Simon, que s’ha inventat un xutàs des de la frontal per superar Bartrina i trencar el gel inicial (5′). El de Llançà ha pogut fer el doblet just després però el porter figuerenc ho ha evitat. Els de “Chicho” Pèlach, ansiosos per aconseguir el primer triomf del curs, han aparegut en jugades aïllades a l’àrea rival i en una d’aquestes l’àrbitre ha xiulat penal de Jose a Bonaventura per un lleuger contacte. No li ha tremolat el pols a Ramon Masó, que ha situat la igualada (13′). Aleshores, l’Olot ha tornat a la càrrega aprofitant sobretot el potent joc aeri dels davanters; primer Marc Mas ha connectat forçat una bona rosca d’Héctor i després Sergio Álvarez, en moment dolç el veneçolà, ha rematat a la perfecció una centrada milimètrica d’Alfredo (22′), novetat en l’onze d’aquesta tarda. Era el minut 22 i ja havíem vist tres gols a l’Estadi Municipal. Abans del descans, tant Olot com Figueres en podien haver marcat algun més a les botes de Mas i Bonaventura, que ha vist com es creuava Escudero en el seu camí.

A la represa no ha decaigut la intensitat del derbi, més que un partit per als dos equips, i amb les dues aficions defensant els seus colors amb càntics i banderes en una magnífica entrada de 1.130 espectadors al camp. Ha avisat Xavi Ferrón, l’ex-Olot, amb un xut amb la puntera. També els de Calderé en volien més i Èric Vilanova, acabat d’entrar, n’ha tingut una de clara. Però han estat els de l’Empordà qui s’han trobat amb l’empat; Moha Chabboura ha aprofitat una jugada desgraciada de la defensa olotina per tornar a empatar el matx (73′). Un partit de bojos, amb alternatives, anades i vingudes i sense dominador clar. Una incursió de Kike Sánchez, que reapareixia després de la lesió, ha estat tallada amb falta per Masó. Penal i segona groga per al lateral olotí. Marc Mas, però, ha enviat el xut per sobre el travesser. En els últims minuts, els de Calderé s’han bolcat a l’àrea contrària confiant i creient en les seves possibilitats. I el premi ha arribat sobre la campana, en una diana que simbolitza l’esforç i la fe que calen per aconseguir les victòries. Sergio Álvarez, entre rebots, s’ha desfet de mitja defensa i del porter per disparar dins l’àrea petita (90′). Eufòria a l’Estadi, el derbi es quedava a casa de forma agònica. 15 punts d’un Olot que manté el segon lloc a tres del Peralada. El proper diumenge, sortida al camp de la Pobla (12h). De moment, gaudim del triomf i de les virtuts del fortí olotí, que tot i la pluja ha funcionat a ple rendiment. No tenim sostre! Més amunt!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Conesa, Jose, Bigas, Escudero, Abel (c) (Kike, 61′), Blázquez, Roger (Litus, 82′), Marc Mas, Sergio, Héctor i Alfredo (Èric, 61′).

UE Figueres: Bartrina, Varese (Chavarria, 45′), Masó, Quimo, Cunill, Romero, Del Campo (c), Venzal, Bonaventura (Casanova, 77′), Ritxi (Moha, 69′) i Xavi Ferrón.

Gols: 1-0, Héctor Simon (5′), 1-1 Ramon Masó (13′), 2-1, Sergio Álvarez (22′), 2-2, Moha (73′), 3-2, Sergio Álvarez (90′).

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique. Ha amonestat Abel (UEO), Quimo, Romero Moha i ha expulsat Ramon Masó per doble groga (Figueres).

Incidències: partit corresponent a la 6a jornada del campionat de lliga del grup 5 de Tercera Divisió amb la presència de 1.130 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del duel s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Joan Torres, soci fidel del nostre club i membre de La Grada UE Olot.

Foto: Isaac Planella.

Leave a Reply