Mans i mànigues

La Unió Esportiva Olot espera traslladar les bones sensacions del Nou Sardenya aquest diumenge a casa contra el Vilassar de Mar (16:30h). Els de Manel Moya són el tercer millor visitant de la categoria i ja han guanyat, per exemple, a Peralada, Palamós o al Narcís Sala. Calderé té el dubte d’Héctor Simón, amb molèsties físiques, i la baixa de Lluís Micaló. L’Estadi ha de ser conscient que l’equip el necessita més que mai per fortificar el primer lloc. 

Tot i l’espectacularitat del resultat al camp de l’Europa, només són tres punts més i la competició no dóna lloc per a la relaxació. La confiança que generen aquests jugadors és innegable, amb una tasca defensiva amb ben poques fissures (un gol encaixat en els últims quatre partits) i una recuperació de la inspiració davant de porteria. Més enllà del mèrit personal de la rematada, el póquer de Marc Mas és la culminació del joc col·lectiu; la roba Roger, la calma Héctor, la filtra Blázquez, accelera Kike… Un rol i una funció determinada per sumar esforços globals.

El proper rival és la UE Vilassar de Mar, aparentment un oponent de mitja taula (és 13è amb 26 punts) que amaga unes estadístiques impressionants lluny del Maresme. I és que els de Manel Moya han obtingut 19 punts fora de casa, dades només superades per Olot i Vilafranca, i han estat capaços de guanyar els últims quatre partits a domicili, fins i tot al camp del Peralada (0-1). Els maresmencs, amb homes com Matamala, Camacho, Valderas, Peque o Viale, han fugit de la zona vermella i amenacen amb una altra campanada a la Garrotxa. Estem més que avisats.

Joel, Marcos i Uri són baixa per lesió al Vilassar, mentre que Calderé tindrà el dubte d’Héctor Simón, amb molta càrrega de partits i unes lleugeres molèsties al turmell. L’única baixa confirmada és la de Lluís Micaló, que ja s’entrena amb el grup però encara no està al cent per cent. El partit serà diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal amb un triple al·licient; mantenir/augmentar el lideratge, seguir amb la imbatibilitat a casa i encadenar la 17a jornada consecutiva puntuant, superant així la ratxa de l’Ascó. Per tant, tothom al camp, heu de venir, heu de ser-hi, ho heu de viure… perquè en aquesta història, vosaltres hi pinteu molt. El somni és ben viu, només ens heu d’empènyer per continuar mirant amunt, ben amunt. COMPTEM AMB TU!

La prèvia de Calderé

“Quan més marge de diferència hi hagi amb els perseguidors, molt millor. Hem de ser humils i també podem travessar una mala ratxa, tenim un calendari complicat. Estem oferint un bon joc col·lectiu amb ritme i intensitat, vam fer una gran posta a punt per Nadal. També hem millorat en l’aspecte defensiu, però el futbol són dinàmiques i és complicat seguir amb el ritme que portem. El Vilassar és un equip que em va sorprendre gratament,  compta amb jugadors amb experiència com Peque, Viale o Camacho. Són equips que se’ns entravessen una mica, sobretot a casa, com Manlleu o Santfeliuenc. Hem de dominar les dues àrees amb contundència i hem de tenir continuïtat i humilitat, pràcticament no hem fet res”.

Precedents

Hem trobat un total de nou precedents entre UEO i Vilassar a l’Estadi Municipal, la meitat d’aquests en els anys cinquanta i seixanta. Les estadístiques ens deixen sis victòries locals i tres triomfs visitants. L’últim duel a la Garrotxa data del curs 2012-13 en el qual l’Olot es va imposar de forma àmplia (4-0) amb dos gols de Carlos Martínez i dos més d’Enric Vallès.

Baixa: Micaló (lesió). 

Foto: Isaac Planella

Leave a Reply