Un premi ben repartit (UE Figueres 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot suca un valuós punt de Vilatenim en un derbi intens, obert i igualat. Un bon xut de Maik Molist ha avançat el Figueres però Blázquez, amb un gol inversemblant des del mig del camp, ha situat l’empat just començar la represa. Els olotins, acompanyats d’uns 150 aficionats, han anat de menys a més i fins i tot haurien pogut emportar-se la victòria. És la 18a jornada sense perdre dels de Calderé, que la setmana que ve rebran la Pobla de Mafumet. 

Ni per tu, ni per mi. El derbi gironí ens ha deixat un repartiment de punts que valoren positivament els dos equips; el Figueres per neutralitzar el líder i realitzar una actuació més que notable i l’Olot per puntuar en un camp complicat aconseguint igualar el gol dels locals. La primera meitat ha començat amb control dels de Chicho, amb paciència i delicadesa per treure la pilota jugada. Mica en mica ens hem desempallegat d’aquest domini per ensenyar les urpes en atac. Just quan començaven a connectar Uri i Mas, però, ha arribat la diana dels figuerencs. Servei de córner, bola morta a la frontal i Maik Molist que l’engalta amb potència a la xarxa, amb la col·laboració d’un rebot que ha despistat a Ginard (24′). En el ruix final de la primera part han arribat els millors moments de la UEO; Gallego ha tret una mà prodigiosa en una centrada-xut de Blázquez i després també ha aturat un xut d’Uri que ha acabat amb gol d’Escudero en posició de fora de joc. Per part dels empordanesos, molt toc però poc perill a prop de la porteria visitant, fruit també de la bona feina defensiva dels garrotxins.

Futbol. Temporada 2016/17. 3a divisió. Partit entre el Figueres i l'Olot a l'estadi de Vilatenim. Regitzell habitual, entrenadors, porters, ambient, etc

La represa s’ha iniciat de la millor manera possible amb el gol psicòlogic d’Albert Blázquez. Una acció que sortirà en tots els resums de la jornada, ja que el besaluenc buscava una centrada des del mig del camp, la trajectòria s’ha anat tancant amb l’ajuda del vent i ha sorprès Gallego (46′). Al porter, a tots els aficionats de Vilatenim i al mateix Blázquez, que ha tardat a celebrar-lo. Una aparició tan còmica com fonamental per encarar amb un plus de moral aquest segon acte. Tot seguit, els de Calderé han generat més oportunitats a les botes de Dembo i al cap de Roger Vidal. Després de la rauxa olotina, el Figueres ha tornat a adormir el duel amb el seu joc de posició però, excepte un tir llunyà de Ferrón, ha trepitjat ben poc l’àrea. Sí que ho ha fet, i amb mala bava, Sergio Álvarez, que ha etzibat un cacau col·locadíssim que Gallego ha rebutjat a córner. No hi hauria temps per a més arribades, deixant les taules en el marcador i als dos equips força satisfets. Got mig ple; seguim líders, tot i que perdem un xic de coixí, i augmentem el marge amb el cinquè a 19 punts. Tot plegat, en el 18è enfrontament seguit puntuant. I de fet, el proper diumenge ens visita la Pobla de Mafumet i ja farà una volta sencera que no perdem. I amb una afició que val un imperi i que avui ens ha fet costat, de forma massiva, a l’Alt Empordà. Per tots ells, seguim lluitant i seguim somiant!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Gallego, Quimo, Masó, Romero, Ferran Grau, Ritxi (Moha, 72′), Ferrón, Revert (Venzal, 48′), Casanova (Torque, 82′), Maik Molist i Varese.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Bigas, Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Uri (Sergio Álvarez, 59′), Kike (Èric Vilanova, 67′), Dembo (Tito, 57′) i Héctor.

Gols: 1-0, Maik Molist (24′), 1-1, Albert Blázquez (46′).

Àrbitre: Gerard Brull Acerete. Ha amonestat Ramon Masó, Ferrón i Ferran Grau (Figueres), Uri Santos (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 25a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència d’uns 700 espectadors a les grades de Vilatenim.

Fotos: Quim Puig-L’Esportiu

 

Leave a Reply