Un triomf efervescent (UE OLOT 2-1 CF Montañesa)

Tot i no realitzar el seu millor partit, la Unió Esportiva Olot ha superat una exigent Montañesa en dos minuts màgics gràcies als gols d’Héctor Simon, agafant el refús del penal, i Marc Mas, finalitzant un bon contraatac. 21a jornada sense perdre i valuosa victòria dels de Calderé per reobrir una escletxa de sis punts amb el Peralada. Diumenge que ve, una altra pedra de toc a l’Olímpic de Terrassa. 

La carta de presentació de la Monta a l’Estadi no ha deixat indiferent. Valenta, decisida, lluitadora… els de Toni Escudero han discutit la possessió de la pilota a l’Olot i han generat algunes arribades remarcables en el primer acte. Diego i Joel han gaudit de les primeres aproximacions, mentre que una vaselina llunyana de Kike Sánchez, que Burgada ha desviat a córner, ha estat l’ocasió més clara del nostre equip. El cert és que enns hem topat amb un mur defensiu, ben col·locats i ordenats, que ha avortat qualsevol intent d’atac olotí. El joc, per tant, ha radicat al centre del camp amb moltes imprecisions i poca fluïdesa en la circulació. Igualtat i equilibri, però lluny de les àrees.

DSC_0904

Calia frescor i calia sacsejar el panorama per tenir opcions de sortir amb els tres punts en una tarda assolellada i ben animada a l’Estadi amb 1.310 espectadors. Calderé ha optat per Dembo com a revulsiu i més tard també ha entrat Uri Santos per aportar la seva experiència al davant. Als vuit minuts de la represa s’ha iniciat la bogeria comprimida que ja ens deixaria el resultat definitiu. L’àrbitre ha assenyalat penal per mans d’un defensa barceloní quan Escudero ja esperava amb la testa al segon pal. Tato Burgada ha endevinat el xut d’Héctor Simon, que ha recollit el refús per marcar el primer gol del partit (56′). Sense temps per escriure el tuit, segona esgarrapada. Una contra de manual liderada per Alfredo Gutiérrez, el jove del planter avui titular, que ha assistit Marc Mas i aquest ha definit amb la calma del depredador, toc subtil que ha entrat lentament a la xarxa (58′). 26è gol del killer selvatà, que ja iguala les xifres de Carlos Martínez en el curs de l’ascens (sense comptar play-off). Però l’aixeta dels gols encara no s’havia tancat, i és que David Payán ha sorprès Ginard amb un espectacular llançament de falta des de 40 metres (60′). Ha tocat patir, com no, però relativament, ja que tampoc és que els visitants hagin assetjat de forma massiva la nostra porteria. Joc a camp rival però cap més ensurt a les mans del porter mallorquí. Al contrari, l’Olot hauria pogut signar la diana de la tranquil·litat en alguna transició ràpida, però ens ha mancat precisió en l’última passada. Inèrcia guanyadora i triomf de valor incalculable que ens catapulta al liderat amb un coixí de 6 punts amb el segon i de 21 amb el cinquè classificat. Una tarda impregnada d’esperit femení, ja que hem obert les portes a totes les dones i també als clubs de futbol femení de la comarca (CF Vall d’en Bas i CE Sant Esteve). Tots plegats ens han donat més força per mirar més amunt que mai, el líder no perdona i sap guanyar de qualsevol manera. Moltes gràcies! Un altre petit pas!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Kike (Dembo, 45′), Micaló, Sergio (Abel, 66′), Héctor i Alfredo (Uri, 61′).

CF Montañesa: Burgada, Santos, Álvaro, Alberto, Payán, Rubén (c), Pau (Edu, 80′), Dani, Joel, Vega (Pedro, 72′) i Diego (Joshua, 66′).

Gols: 1-0, Héctor (56′), Marc Mas (58′), Payán (60′).

Àrbitre: Juan Manuel Martin Varas. Ha amonestat Kike, Sergio i Micaló (UEO) i Pau, Joel i Santos (Montañesa).

Incidències: partit corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.310 espectadors. Avui ens ha visitat el futbol base del CF Vall d’en Bas i CE Sant Esteve d’en Bas i els reis del Carnaval d’Olot han fet el servei d’honor. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

 

Leave a Reply