Són humans (Terrassa FC 2-1 UE OLOT)

El Terrassa trenca la ratxa de 21 partits sense perdre de la Unió Esportiva Olot, que cau amb dignitat davant un equip construït per entrar al play-off d’ascens. Els gols de Marc de Val i Àlex Fernández han encarrilat el triomf vallesà, però a la represa hem pogut reaccionat i l’olfacte de Marc Mas ens ha fet lluitar pels punts fins al final. Diumenge que ve, visita del Sant Andreu a l’Estadi. 

En el món del futbol es pot guanyar, empat o perdre. L’Olot feia més de cinc mesos que no conjugava un d’aquests tres verbs i això té un mèrit enorme en aquesta Tercera Divisió. Perdre és humà, el que no era normal era estar 21 setmanes seguides puntuant. Avui, el Terrassa es jugava bona part de les seves opcions de promoció i ha sortit a mossegar. Un bloc, el d’Agustín Vacas, amb jugadors d’altíssim nivell que ens estranya no veure’l acomodat a la zona noble. Calderé ha optat per un canvi de sistema (4-3-3) amb trivot Abel-Roger-Héctor i Dembo i Tito als extrems. Aquests últims han pogut entrar ben joc en una primera part travada, amb joc subterrani, interrupcions i festival de targetes de l’àrbitre. Han estat els locals els més insistents amb dues opcions per Nils Puchades i Castell. A l’altre costat, Héctor Simon ha provat fortuna i Marc Mas quasi pispa la cartera al porter Ortega. Poc futbol, arribades minses i gol psicològic abans del descans. L’ha marcat de Val en una acció marca de la casa del Terrassa; servei de banda, la despenja Amantini i el blanenc que etziba un bon cacau des de la frontal (44′). Una gerra d’aigua freda per un Olot que s’havia defensat amb rigor i sobrietat.

terrassa1

A la represa, el tècnic de Vila-rodona ha introduït Uri i Èric Vilanova per regenerar l’atac olotí i tornar al 4-4-2. Els terrassencs, però, en volien més i han fet treballar a Xavi Ginard amb un xut potent d’Àlex Fernández i una contra finalitzada per Raíllo. Uri Santos, amb una bona jugada individual, ha avisat que l’Olot no es donava per vençut. Just després, Àlex Fernández ha signat el segon dels vallesans culminant amb encert un altre contraatac (65′). Necessitàvem més pólvora i per això ha entrat Sergio Álvarez, que s’ha afegit a Mas, Uri i Dembo, un dels més destacats de la tarda. Calia un gol el més aviat possible i l’hem trobat gràcies a Marc Mas, el més llest de la classe, que s’ha anticipat a la defensa en una jugada embolicada i ha acabat col·locant-la a la xarxa amb cert suspens (73′). Hem mort de peu, hem caigut amb orgull, acostant-nos a l’àrea d’Ortega per terra, mar i aire. És cert que Velillas hauria pogut firmar la sentència en un tir que Ginard ha desviat a còrner, però el domini de la recta final ha estat olotí i només ha faltat una mica de sort per empatar. Avui, contra un molt bon equip, ens ha sortit creu. Avui hem perdut, i això sí que és notícia. Mantenim liderat amb +5 respecte el segon. Pedres en el camí? Guardeu-les totes, que construirem un castell. Diumenge arriba el Sant Andreu (16:30h) i ens haurem de treure l’espina. Agrair, de tot cor, el desplaçament massiu d’aficionats a l’Olímpic amb el bus de La Grada. Vosaltres sou els únics que no heu fallat. Tenim un compte pendent, us en devem una. HI TORNAREM!

FITXA TÈCNICA

Terrassa FC: Ortega, David López, Amantini (c), Alex Fernandez, Raíllo (Pol Ballesteros, 72′), Velillas (Bermu, 88′), Joan Grasa, Castell, Joel, Marc De Val i Nils (Guti, 80′).

UE OLOT: Ginard, Jose, Bigas, Escudero, Abel (c) (Uri, 50′), Blázquez (Sergio, 66′), Roger, Marc Mas, Tito (Èric Vilanova, 54′), Dembo i Héctor.

Gols: 1-0, Marc de Val (44′), 2-0, Àlex Fernández, (65′), 2-1, Marc Mas (73′).

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla. Ha amonestat David López, Amantini, Àlex Fernández, Velillas i de Val (Terrassa) i Abel, Roger i Dembo (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 29 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència d’uns 600 espectadors a l’Olímpic de Terrassa, un centenar d’aquests provinents de la Garrotxa.

Fotos: Juanma Medina-Terrassa FC

Leave a Reply