Amb mà de ferro (UE OLOT 1-0 Palamós CF)

La Unió Esportiva Olot es desfà d’un bon Palamós i certifica la primera meta de la temporada, la consecució del play-off d’ascens. Un golàs d’Héctor Simon, ben entrada la segona meitat, i un seriós treball defensiu donen els tres punts als de Calderé, que agafen aire per afrontar l’esprint final de lliga. Dissabte que ve, més teca al camp del Sabadell B. 

Emoció i promoció. Després d’un partit tens i vibrant, com ve sent habitual en les últimes jornades, la UEO ha confirmat la seva condició de protagonista en els play-off d’ascens a Segona B. Un duel gironí atractiu per a l’espectador i amb bones oportunitats als dos costats. Ha sortit endollat el Palamós, que per mitjà de Serramitja hauria pogut inaugurar el marcador. Poc a poc, la maquinària del líder ha començat a carburar i han anat brollant les arribades. Èric Vilanova, Uri Santos i Marc Mas han gaudit de les primeres opcions per marcar. Les més clares, però, d’Héctor Simon, amb un tir fantàstic a la creueta, i de Dembo, que ha rematat al pal després d’una bona acció personal d’Uri. Abans del descans, un parell d’ensurts dels empordanesos, amb Akrong i Serramitja posant l’ai al cor a pilota aturada.

golPalamos

El full de ruta dels garrotxins s’ha mantingut a la represa, amb un Dembo molt participatiu per banda esquerra que ha generat un doble intent destacable per obrir la llauna. També Èric ha posat a prova els reflexos de Manzano, mentre que Serramitja, el més incisiu del Palamós, tornava a fer mèrits per sucar. Ens feia falta un gol per calmar aquesta bogeria d’anades i vingudes, un partit trencat que havíem d’asserenar a través d’una diana. I qui millor que, per posar-hi seny i tranquil·litat, que Héctor Simon, el timó d’aquest Olot, que ha empalat un xut espectacular després d’una jugada brutal de Marc Mas dins l’àrea; la punxa des del cel, es desfà d’un defensa i la cedeix al de Llança, que defineix quirúrgicament arran de pal (64′). No s’han rendit els de la Costa Brava, amb possibilitats reals d’enganxar-se a la zona noble de la taula, i han disposat d’aproximacions als peus d’Agi i Ivan Garcia, sortit de refresc. Calderé hi ha posat múscul (Bigas i Abel) per guanyar la batalla física i aguantar el ruix final. Els de Màrmol han collat, però la tasca defensiva de tot l’equip ha estat impertorable. Segona victòria seguida, segona jornada amb porteria a zero… I ja som de play-off. I també ho són el miler d’espectadors que ens han acompanyat en aquest primer diumenge del mes d’abril. Primer objectiu, complert. Ser-hi ja és un èxit, i s’ha de valorar, però ara busquem la cirereta del pastís, el líder té més fam. Dissabte a les 16h, una altra final a Sabadell. MIREM AMUNT!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Escudero, Blázquez (Bigas, 80′), Roger, Marc Mas, Uri, Èric (Sergio Álvarez, 71′), Micaló, Dembo (Abel, 85′) i Héctor.

Palamós CF: Manzano, Sergio Garcia (Cano, 77′), Ayala, Akrong, Cornellà, Medina (c) (Ivan Garcia, 68′), Serramitja (Bonaventura, 60′), Agi, Jaume Duran, Herrera i Subi.

Gols: 1-0, Héctor Simon (63′).

Àrbitre: Carlos Albelda Barcena. Ha amonestat Héctor (UEO) i Herrera (Palamós).

Incidències: partit corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència de 1.025 espectadors a l’Estadi Municipal, una cinquantena arribats des de la Costa Brava. Els jugadors de l’Olot han sortit a la gespa amb una samarreta de suport a la campanya “Connecta’t al Blau” de l’Associació Aprenem en el marc del Dia Mundial de l’Autisme.

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply