Ampliem la família!

La Unió Esportiva Olot ha presentat aquest matí dos nous projectes per al futbol base de la temporada 2017-18; l’Escola de Futbol de la UE Olot, dividida en tres etapes de formació, i la creació d’equips de futbol femení. L’objectiu és representar el 100% de la societat olotina, que tothom pugui practicar el futbol a les noves instal·lacions del Morrot i enfortir l’esport de la ciutat i la comarca. 

El president Joan Agustí ha recalcat que la UEO es defineix “com un club de valors, no per parlar-ne sinó per aplicar-los” i que desitjaven que el club “tingués el màxim nivell d’activitat possible”. Amb la reactivació de les instal·lacions del Morrot, estrenant els dos nous camps de gespa artificial, el futbol formatiu té més camp per còrrer i d’aquí la creació de l’Escola de Futbol de la UE Olot, que serà coordinada per Edu Molas, tècnic amb un ampli bagatge en el futbol amateur. Estarà classificada en tres etapes formatives: iniciació (de 5 a 8 anys), formació/tecnificació (de 8 a 10 anys) i precompetició (de 10 a 12 anys).

“Ens estimem el futbol local i comarcal, volem tenir bones relacions amb la resta de clubs i enfortir l’esport de la Garrotxa” ha afegit Agustí, que ha reiterat que la voluntat és que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin la possibilitat de practicar el futbol. El director esportiu de la UE Olot, Sergi Raset, considera que l’objectiu principal és formar futbolistes des de l’inici de la seva trajectòria fins arribar al primer equip; “La idea és que els nens de les primeres edats tinguin la oportunitat de començar a jugar amb nosaltres. Com més jugadors hi hagi del perfil de l’Uri, l’Abel, en Roger o en Freixa, millor. Són gent de la casa que segueix vinculada al club”. Tot plegat, construït amb una metodologia pròpia i una filosofia única que ja es treballa en el planter actual. “Pretenem l’arrelament dels jugadors i que es sentin seu l’Olot, que estimin i defensin els nostres colors”, complementa el director esportiu.

Fotos: Pau Masó (Nació Garrotxa)

A més de l’Escola de Futbol, l’altra gran novetat és la incorporació del futbol femení en l’estructura de la UEO, una modalitat que està entrant amb força i que actualment no té representació a la ciutat. El directiu responsable del futbol base, Manel Fernández, assenyala que és una manera més de continuar fent-se grans: “Volem nodrir els nostres equips, ajudar la resta de clubs garrotxins i fer un projecte bonic i il·lusionant. Volem fer créixer el futbol a nivell lúdic i formatiu. Aquest mes de maig començarem a fer entrenaments per a totes les nenes que tinguin inquietuds en el nostre projecte”. El coordinador dels equips femenins serà Moisès Dubé, amb més de 20 anys d’experiència en aquest àmbit. Aquesta modalitat es dividirà en tres categories: infantil/aleví, juvenil/cadet i sènior. D’aquesta manera, la UE Olot augmenta la seva família, teixeix sinergies interessants i obre nous horitzons. Comptem amb tu!

Leave a Reply