Perseguint el títol

Diumenge, UE Olot-Vilafranca (Jornada 36, 18h). El campionat de lliga passa per l’Estadi Municipal!

Un marge de tres. La derrota a Peralada ens deixa amb un coixí mínim, podem considerar-la un accident. L’equip es va avançar en el marcador, va estar a l’alçada, dominant, generant… però va rebre dos càstigs puntuals; un xut imparable i una acció d’estratègia. Cuidar els detalls i vigilar els darrers minuts. Lliçó per al play-off.

Tres finals. Vilafranca, Castelldefels i Manlleu. Volem els nou punts per assolir el títol de lliga, que dóna dret a l’eliminatòria de campions i en cas de caure, a la repesca. Com diu el poeta modern Daddy Yankee, cal anar “pasito a pasito” i “poquito a poquito”. La lliga es va consumint i cal tirar d’ofici i cap fred.

Tres punts. L’objectiu de cada cap de setmana, però aquest primordialment. Compromís a casa davant de la nostra afició i amb un Peralada que ens trepitja els talons. Més motivació impossible per sortir endollats des del minut zero. Calderé recupera Kike Sánchez i té el dubte d’Albert Blázquez, amb un petit esquinç al turmell.

Ve el tercer. FC Vilafranca, un tros d’equip. Víctor Oribe, Aday, Josu, Ramos, Castillo… talent i experiència per donar i per vendre. La derrota in-extremis de Castelldefels i el moment dolç de Sant Andreu i Terrassa els obliga a fer un sobreesforç. Els del Penedès han de pescar a la Garrotxa si volen repetir play-off. Bernat i Munta seran baixa, Triguero, dubte. Qui està expulsat és el tècnic, Ivan Moreno.

Esport3De forma excepcional, el duel serà retransmès en directe per Televisió de Catalunya i tancarà la jornada 36 del campionat de lliga. Serà diumenge a les 6 de la tarda a l’Estadi Municipal, on rebrem els clubs garrotxins del Sant Roc CF i el CP Santjoanenc i promocionarem la Marató de Donants de Sang de la setmana vinent a Olot. Un Fortí Olotí que ha de tenir el mateix color i una banda sonora similar de fa set dies a Peralada. Us demanem una última empenta per recollir els fruits d’una temporada esplèndida. MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé 

“Ens quedem amb les coses positives de Peralada, reconec que hi ha aspectes a millorar com la jugada del segon gol. Hem de ser estrictament autocrítics, és una pena que ens marquin al descompte d’aquesta manera. La línia és tan fina que qualsevol acció puntual pot valdre un partit. Hem de ser conscients que cada acció és com si fos l’última. Ara ja no hi ha marge d’error, el Vilafranca s’està jugant mantenir-se entre els quatre primers. Vull els nou punts que queden, hem d’aprofitar els dos partits que juguem a casa amb el suport de l’afició, fem una crida per a que ens ajudin. El Vilafranca és un equip molt perillós, té jugadors de gran qualitat tècnica que et poden complicar la vida. Té molt valor intentar quedar campió en un grup amb equips tant competitius. Haurem de competir fins al final, hem de ser conscients del que ens estem jugant”.

Precedents

Fins a 24 vegades ha trepitjat el FC Vilafranca l’Estadi Municipal d’Olot. Les estadístiques ens deixen 13 victòries locals, 6 empats i 5 triomfs vilafranquins. En l’últim precedent, de la temporada 2012-13, els tres punts es van quedar a casa (3-1) amb gols de Francolí, Carlos Martínez i Ivan Cristino. I en el duel de la primera volta d’aquest curs, empat a un al Penedès (1-1) amb dianes de Marc Mas i Víctor Oribe.

Baixes: cap.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply