Fora de carta

La Unió Esportiva Olot visita el camp del Manlleu (diumenge, 12h) amb el títol ja a la butxaca i amb ganes de conèixer el rival en l’eliminatòria de campions del play-off. Calderé farà jugar els menys habituals davant d’un conjunt osonenc que necessita guanyar i esperar per evitar el descens directe. L’ex-Olot Manel Sala, amb els seus llançaments de falta, és el principal perill en un derbi de Bracons que servirà per clausurar el campionat. 

Última estació. Superada la ressaca de la celebració del campionat, la UEO afronta aquest diumenge el darrer enfrontament de la lliga regular. D’al·licients, encara n’hi ha. Un cop superat el rècord de punts del club a Tercera Divisió (79), l’objectiu és engrandir-lo encara més. Relacionat amb el Fair Play i els valors, un altre repte és evitar qualsevol expulsió, mantenint-se com l’únic equip del grup cinquè, i dels pocs de l’Estat, que no ha rebut cap targeta vermella. Assegurada la presència per a la pròxima edició de la Copa del Rei, el d’aquesta jornada és un bon assaig de cara a la promoció, en la qual esperem contrincant en el sorteig del proper dilluns a les 5 de la tarda. A Manlleu, descans per als homes més carregats i minuts de qualitat per als més joves i els que han tingut menys presència durant el curs.

L’equip d’Albert Santanera és antepenúltim amb 37 punts, a només dos punts de La Jonquera i Castelldefels. Per tant, els osonencs es juguen la vida si més no per escapar del descens directe, malgrat que encara sobrevola l’amenaça dels compensats que s’arrosseguen de Segona B. Un Manlleu que ve de perdre a Vilafranca (2-0), però que fa dues jornades va vèncer el Peralada (3-1) amb un hat-trick de Manel Sala. Precisament l’ex-Olot és l’home més perillós amb 12 gols, un autèntic especialista a pilota parada. Hi destaquen també Aumatell, Seuma o altres garrotxins il·lustres com Albert Canal i Mate.

Els locals tenen les baixes de Dan Coll, per sanció, i de Jandro, per lesió. Calderé no té cap baixa confirmada, malgrat que ja ha avançat que farà rotacions per alliberar els pesos pesants de cara al play-off. El partit, en horari de jornada unificada per als equips implicats a dalt i a baix, es disputarà el diumenge a les 12 del migdia al Municipal de Manlleu. Un duel aparentment intranscendent per a l’Olot però tremendament determinant per als de casa. El que està clar és que, jugui qui jugui, el campió donarà la cara i sortirà a aconseguir tres punts més per arrodonir una temporada memorable. Tots al derbi de Bracons! MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

“Serà un partit que ens servirà per recuperar jugadors, per tenir precaució amb les  targetes, per donar descans a certs futbolistes i per veure competir els que porten menys minuts, que segur ho faran amb ganes i seriositat. Fins i tot pot ser que convoquem algun juvenil com Ferrussola. Em sap greu que el Manlleu arribi en aquest últim partit jugant-se la permanència. Els vaig veure contra el Peralada i van guanyar molt bé amb un Manel Sala impressionant. Nosaltres anirem a fer el nostre partit, a intentar augmentar la puntuació màxima de la història de l’Olot (79), ens faria il·lusió arribar als 83 punts. He estat a d’altres comunitats d’Espanya i més o menys sé el potencial dels equips, hi ha molts filials que són forts, els hem de mirar d’evitar. El dia del sorteig serà maco i emocionant, penso que els grups més competitius són els madrilenys, els valencians i els andalusos”.

Precedents

Una mica de tot en les últimes tres visites a la vora del riu Ter. En la temporada 2012-13, també a Tercera Divisió, derrota per la mínima amb gol de Sergio Ginés (1-0). En l’any anterior, el curs 2011-12, empat sense gols (0-0), amb Granell, Hostench, Serra, Freixa o Manel Sala, a més dels incombustibles Abel i Roger, davant dels Planagumà, Baruc, Putxi i Barragán, a més d’uns jovenets Seuma i Aumatell. La visita més recent a Manlleu va ser en Copa Catalunya, l’estiu del 2015, un duel en el qual els de Rodri van passar de ronda gràcies a un gol in-extremis del cellerenc Marcel Serramitja (0-1).

Baixes: cap.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply