Agafant color (UE Figueres 0-2 UE OLOT)

Pas endavant a Vilatenim de la Unió Esportiva Olot, que supera la UE Figueres i es retroba amb l’encert de cara a porteria Els gols d’Alberto Toril i Ivan Guzmán, en cinc minuts d’inspiració, certifiquen la segona victòria de la pretemporada, oferint una imatge cada vegada més positiva. La propera cita de l’equip, que s’entrena avui i demà, serà el Torneig de l’Estany a Banyoles, el dimarts vinent.

Un derbi gironí en xancletes en el qual van topar dues propostes de joc similars. I és que tan Chicho Pèlach com Martín Posse aposten decididament per ser protagonistes amb la pilota, per sortir jugant des del darrere i per trobar situacions ofensives a través de l’associació i de moure l’esfèrica amb criteri i fluïdesa. Van ser els locals qui van portar el pes de la possessió en el primer acte, un domini estèril ja que els va mancar profunditat. És cert que l’Olot tampoc va gaudir de masses arribades, però tant Dembo, en una jugada individual, com Marc Mas, amb un tir escorat, van estar més a prop de l’0-1 que no pas del 1-0. La seriositat i el rigor defensiu dels nostres jugadors va privar al Figueres d’acostar-se amb intencions reals a la porteria de Moha, porter escalenc que segueix a prova.

L’Olot va tenir paciència per agafar el control de la pilota al final de la primera meitat i, ja a la represa, esperar el moment per encarrilar el partit. En cinc minuts màgics van arribar els dos gols dels olotins; primer Toril, que havia entrat al descans, va caçar una pilota morta després d’una acció de Dembo per acompanyar-la a la xarxa i signar el seu segon gol de l’estiu (62′). Els empordanesos no van tenir ni temps per reaccionar, ja que Guzmán es va internar a l’àrea per la dreta i va etzibar un xut creuat impossible d’aturar per a Bartrina (68′). Tornaven els gols i es recuperaven les sensacions ofensives després de tres partits negats en els últims metres. A partir d’aquí, els de Posse van saber nedar i guardar la roba, evitant la resposta dels locals i fins i tot podent ampliar la diferència si la rosca d’Alfredo no hagués topat amb la creueta. El jove de Sant Roc va tornar a ser dels més actius del segon temps, juntament amb un segur Carles Mas, un  Masó omnipresent i un Toril lluitador en la punta d’atac. Incorporacions que van greixant la maquinària i donen color al nou Olot. Cinquena etapa superada i després d’un cap de setmana de descans, la sisena serà dimarts a Banyoles en el clàssic Torneig de l’Estany, on precisament ens trobarem a la UE Figueres, a més del conjunt amfitrió. Seguim la posada a punt!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Bartrina, Ot Bofill, Payan, Romero, Canal, Grau (c), Joan Pons, Pep Chavarria, Pimentel, Gil Muntadas i Ritxi. També van jugar: Ferrón, Davesa, Medinilla, Feixas, Maik i Cunill.

UE OLOT: Moha, Blázquez, Jose (c), Micaló, Bigas, Roger, Héctor, Guzmán, Dembo, Nacho Pérez i Marc Mas. També van jugar: Ginard (ps), Alfredo, Toril, Carles Mas, Jordi Masó, Uri, Arumí, Aspar, Pujadas i Ferru.

Gols: 0-1, Toril (62′), Guzmán (68′).

Àrbitre: David García Rosel. Va amonestar Toril i Guzmán (UEO).

Incidències: cinquè partit de pretemporada de la UE Olot amb la presència d’uns 400 espectadors a les grades de l’Estadi Municipal de Vilatenim. 

Foto: Lluís Ribera

Leave a Reply