Homenatge a una plantilla mítica dels anys seixanta

Aquest dimecres no només es juga la segona ronda de la Copa del Rei a l’Estadi Municipal sinó que també retrem un merescut reconeixement a l’equip de la temporada 1966-67 que va disputar l’eliminatòria d’ascens a Segona A contra el CD Alcoyano, el mateix rival que ens ha tocat en aquesta edició. Celebrarem el 50è aniversari d’una plantilla de la Unió Esportiva Olot que va deixar empremta i que alhora va servir de trampolí cap a l’elit a molts futbolistes. 

Just ara es compleixen cinquanta anys d’aquell equip mític i inoblidable de la UEO que va quedar campió de Tercera Divisió per davant del Girona FC. Aleshores, es disputava la promoció d’ascens per pujar directament a Segona A (no hi havia Segona B) i el conjunt entrenat per Agustí Faura va quedar aparellat amb el CD Alcoyano. En l’anada, els olotins havien guanyat 3-1 a La Garrotxa però l’eliminatòria es va complicar a la tornada i els d’Alcoi van acabar ascendint després de guanyar per 4-0. En aquell equip hi militaven futbolistes emblemàtics de la història del club com Alfredo Parés (que després jugaria a Primera amb l’Espanyol), Jesús Morchón (màxim golejador històric), Jordi Figueras o el porter Jordi Prat, conegut com a “Branques”, dels que més temporades ha vestit els nostres colors. Una fornada molt destacada, ja que homes com Lluís Coll, Rodri i Pont també van tastar l’elit a les files del RCD Espanyol. Així doncs, aquest dimecres viurem un retorn al passat per tenir-lo ben present i recordar les figures de l’època. Davant del mateix adversari, el CD Alcoyano, celebrarem els 50 anys de la promoció abans del partit de Copa del Rei (19h). No us ho perdeu! Emocions a flor de pell!

Drets (d’esquerra a dreta):Faura, Prunés, Teixidor, Danés, Domènech, Figueras, Salvi, Merchan, Prat, Villar, Coll i Bosch. / Ajupits: Galí, Franch, Camps, Parés, Morchón, Pons, Danés II, Rodri i Campos. 

 

Leave a Reply