Redimir-se per Tots Sants

Jornada intersetmanal per a la Unió Esportiva Olot, que rep demà (17h) la UE Cornellà amb la ferma voluntat de quedar-se amb els tres punts i començar a capgirar la tendència negativa de resultats. Els de Jordi Roger, un exemple de regularitat i fiabilitat en els últims anys a Segona B, tampoc arriben en el seu millor moment arrossegant quatre partits sense guanyar. Jose i Yeray, que ja s’entrenen a ple rendiment amb el grup, encara no entren a la llista però podrien reaparèixer diumenge a Saragossa.  

Un partit per canviar el xip. La UEO necessita un punt d’inflexió per torna a veure el got mig ple després d’unes últimes jornades desafortunades. Contra el Llagostera es va merèixer empatar i fins i tot guanyar, i a Alcoi, petits errors a la segona meitat van impedir sortir amb recompensa de El Collao. Entre castanyes, moniatos i panelletes, l’equip espera trobar el camí del gol i de retruc, el de les victòries que tan urgeixen quan estàs en una posició delicada. Hi ha temps, hi ha recursos i sobretot, hi ha la manera futbolística per teixir una dinàmica que ens convidi a ser optimistes. I una grada al darrere que ha de posar la primera pedra de la recuperació.

El rival d’aquest dimecres és la Unió Esportiva Cornellà, que inicia la quarta temporada consecutiva a Segona B. Un cinquè i un novè lloc en els dos darrers cursos acrediten la constància dels del Baix Llobregat, sempre sota la batuta de Jordi Roger (setena campanya). Com sol passar en la categoria de bronze, altes i baixes destacades també aquest estiu al conjunt verd: han arribat Valentín (Llagostera), Fito Miranda (Burgos), Sascha (Gavà) o Maureta (Ebro) i han fet les maletes David Garcia, Xavi Puerto, Abraham o el porter Marcos Pérez. S’han quedat a l’entitat homes com Pere Martínez, Sergio Goméz, el tot-terreny ripollès Pep Caballé i Enric Gallego, el davanter ex-Olot que ja porta 8 gols en aquest inici de lliga. Un Cornellà que ha perdut pistonada travessant el “Tourmalet” amb tres derrotes (Elx, Lleida i Mallorca) i un empat (Mestalla) que l’ha deixat en el 12è lloc amb 14 punts.

El duel de la dotzena jornada es jugarà demà dimecres, diada de Tots Sants, a les 17h a l’Estadi Municipal. Un parèntesi entre el viatge a Alcoi i el desplaçament a Saragossa (CD Ebro) que hem d’aprofitar per fer bo el factor camp i assolir tres punts més que necessaris. Quan les coses van maldades és quan l’empenta i l’escalfor del públic s’han de fer notar més, és per això que demà esperem una resposta massiva de la ciutat i de la comarca per posar el seu granet de sorra a la causa. Una tarda per ressorgir i per treure l’orgull, l’Estadi us espera!

La prèvia de Martín Posse

“Espero que siguem un equip amb personalitat i amb confiança malgrat que els resultats no ens acompanyin. Amb la dinàmica que portem jugant de local i el joc que despleguem els resultats arribaran. És fonamental el suport de l’afició, així com el treball i el compromís dels futbolistes. Ens centrem més en que nosaltres estiguem bé física, mental i tècnicament que no pas en la trajectòria del rival. Som un equip que creem moltes ocasions, ens falta la fortuna i la tranquil·litat de poder marcar, sabem que la ratxa canviarà. El Cornellà treballa molt confiat amb el seu estil, un 4-4-2 amb un entrenador que porta molts anys al club. Tenen les idees molt clares i saben al que juguen, però tractarem d’imposar el nostre segell”. 

Precedents

La trajectòria recent de la Unió Esportiva Olot i la UE Cornellà dibuixa certes similituds, amb hegemonia a Tercera i ascensos històrics a Segona B. Pel que fa als precedent a l’Estadi Municipal, 7 visites dels cornellanencs amb un balanç de 4 victòries locals, 1 empat i 2 triomfs visitants. Per a la posteritat restarà aquell 3-2 del curs 2012-13 amb el gol in-extremis de Raúl Rodríguez. També es van quedar a casa els tres punts en l’últim enfrontament, ara fa dos cursos (2015-16), amb gols d’Alberto Perea i Djak Traoré.

Baixes: Jose, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply