Molt a guanyar

La Unió Esportiva Olot afronta un repte estimulant i a la vegada determinant aquest diumenge (12h) a l’Estadi Municipal com és la visita del líder, un RCD Mallorca que encara no coneix la derrota. El tècnic Raúl Garrido, que s’estrena davant de l’afició, tindrà les baixes de Roger Vidal, Tori i Guzmán, però es mostra optimista i convençut de donar la campanada. Serà en una jornada d’ajuda al club amb esmorzar previ de la Grada UE Olot per escalfar un duel històric davant del gegant balear. 

Ara fa just uns 10 anys, mentre l’Olot jugava a Primera Regional en camps com el del Jafre, el Sant Miquel de Fluvià o el Porqueres, el RCD Mallorca quedava setè a Primera Divisió i era capaç de guanyar al Camp Nou, Santiago Bernabéu, Mestalla o San Mamés. És només una dada perquè tinguem en compte la magnitud del rival que ens visita aquest diumenge. Hi arribem sense dubtes, sense por i amb el lògic respecte que imposa un històric del futbol espanyol. L’arribada de Raúl Garrido i el seu aire fresc en forma de motivació, de fe i de caràcter ha servit per revitalitzar el grup i omplir el dipòsit de confiança. L’empat a Formentera, després d’un penal certament surrealista, va ser un bon punt de partida per iniciar una nova etapa amb energies renovades i esperances factibles de salvació. L’aritmètica diu que és complicat, les vibracions ens porten a l’optimisme, a veure el got mig ple i a pensar que hi tenim molt a guanyar.

El contrincant és el RCD Mallorca, que de la mà de Vicente Moreno, l’ex-tècnic del Nàstic de Tarragona, ha dissenyat una plantilla espectacular amb un únic objectiu: tornar a Segona A el més aviat possible. Abdón Prats, amb 7 dianes, Lago Júnior i Àlex López, amb 6 gols, són només tres de les peces d’un arsenal ofensiu on també hi ha Ferran Giner, Pol Roigé, Pedraza o el veterà Salva Sevilla, ex-jugador de Betis i Espanyol, entre d’altres. En la part defensiva, Moreno s’ha curat en salut amb dos ex-Nàstic com el porter Manolo Reina i el central Xisco Campos, mallorquí i actual capità. Un RCD Mallorca que està competint en una categoria que, per entitat, palmarès i massa social, en cap cas li pertocaria estar. Un conjunt que vol recuperar el temps perdut a marxes forçades i a aconseguir l’ascens per tornar a reunir-se entre la quarantena de clubs del futbol professional.

El partit es jugarà diumenge a les 12h del migdia a l’Estadi Municipal, l’horari habitual contra conjunts de Ses Illes. Un partit que es perdran Roger Vidal, que compleix cicle de targetes, Alberto Toril, que per contracte no pot jugar contra el seu club d’origen, ni tampoc Guzmán, tocat muscularment. En canvi, Garrido recupera Roger Barnils a la medul·lar. El duel el retransmetrà en directe IB3 mentre que Esport3 el farà en diferit a les 17h. Gran expectació mediàtica i també ambiental, amb l’esmorzar popular que organitza La Grada UE Olot a l’ATN Restaurant (+ INFO aquí). Un enfrontament decretat com a jornada d’ajuda al club (socis 5€ i no socis 15€) que ha de ser el trampolí per començar la remuntada. Som-hi vermells! Demostrem com les gastem entre volcans!

La prèvia de Raúl Garrido

“Som dos equips del mateix grup, som onze contra onze i no penso més enllà d’això. Espero que les diferències no es vegin sobre el camp. Som un club limitat en quant a recursos però som molt grans en il·lusió i orgull. L’afició n’ha de ser conscient, som el club de la ciutat, el club de la seva vida que necessita la seva ajuda. Veuran un equip que es deixarà la pell sobre el camp. El Mallorca és un equip amb molts recursos i jugadors de categoria superior, un conjunt amb talent que juga molt bé a futbol, sinó no estaria on estar. Hem d’atacar bé, estar ben posicionats, tenir mecanismes per protegir-nos i defensar les transicions. Aquests jugadors mereixen recompensa, és un equip que m’emociona com entrena, el seu comportament, com ho senten i com volen revertir la situació. Estic encantat. Vull fer creure a tothom que ho podem fer, veig els jugadors convençuts i m’agradaria que l’afició també ho entengués així. Quan les coses són difícils ens hem d’unir tots, qualsevol detall fa millorar la situació i demano un esforç a tothom per tirar-ho endavant”.

Precedents

No hi ha precedents entre UE Olot i RCD Mallorca però sí amb el seu filial, una visita a l’Estadi en el curs 2014-15 amb gol d’Albert Canal i repartiment de punts (1-1).

Baixes: Roger (sanció), Toril (contracte), Guzmán i Moha (lesió). 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

 

 

 

Leave a Reply