Un pot massa petit per tanta confitura (UE OLOT 0-0 CF Peralada)

La Unió Esportiva Olot sotmet el Peralada en un derbi gironí passat per aigua amb quasi 1.300 espectadors. Els de Raúl Garrido, abismalment superiors en el joc, ofereixen un recital de futbol en el primer temps i disposen de les millors oportunitats, però troben a faltar la inspiració de les últimes setmanes. Porteria a zero i un puntet més que ens manté fora del descens i invictes en aquest 2018 abans de visitar el camp de la Peña Deportiva d’Eivissa. 

Hi ha dies que no vol entrar. Que per molt que t’hi esforcis, per molt que generis i per molt que t’ho mereixis, el futbol decideix que no et torna tot el que li estàs donant. Avui n’ha estat un bon exemple en un duel de proximitat de clar color vermell sobre la gespa. Una exhibició futbolística, especialment en la primera meitat, que malauradament no ha tingut recompensa. Héctor Simón i Pedro del Campo han dirigit l’orquestra amb una allau de joc impossible de contenir per als de Chicho. Tant és així que el tècnic visitant ha hagut de fer un canvi tàctic a la mitja hora per intentar aturar l’hemorràgia. Marc Mas, ben actiu de bon principi, ha carregat el fusell en tres ocasions en les quals ha topat amb Marc Vito, el millor dels xampanyers. Després ha estat el torn de Marc Cosme, que ha tingut les dues més clares. Primer, un 1×1 sol davant del porter que ha rebutjat a còrner i després, una rematada amb la testa que ha salvat Vito amb una intervenció de mèrit. Per part empordanesa, res a destacar ofensivament, amb Coro i Manel passant pràcticament desapercebuts gràcies a la bona tasca dels tres centrals olotins. Una primera meitat d’alt nivell tècnic, físic i de producció de l’Olot, que no ha rebut justícia al seu desplegament.

A la segona meitat el duel s’ha equilibrat un xic, per bé que els de vermells han seguit duent la veu cantant. Paik i Iu Ranera han generat un parell d’ensurts a la porteria de Ginard, al qual no li comptem cap parada de les que ens té acostumats. A l’altra banda, un mal control de Vito quasi li costa el gol després de la passada de Maxi Villa. La pilota ha estat rescatada des de la mateixa línia per al porter visitant. Garrido volia els tres punts i ha fet debutar Xumetra a l’Estadi, que presentava un gran aspecte fregant els 1.300 espectadors. I la bala de l’Estartit no ha decebut a l’encàrrec i ha tingut a les seves botes l’opció d’obrir la llauna. Ja en temps afegit, un defensa ha desviat la bola quan Xumi, després d’una fantàstica jugada d’Alfredo, es quedava mà a mà amb Marc Vito. La pluja ha fet acte de presència en una recta final més trencada però amb la sensació que els de casa estaven més a prop de la victòria. Chicho hi ha posat més alçada amb Joel Arimany i un estil més directe, però tots els intents han estat infructuosos. Al final, repartiment de punts com en la primera volta en un derbi gironí que no ha deixat indiferent. Tercer partit seguit amb la porteria a zero i un empat que ens manté fora de les places de descens, un punt per sobre de la promoció i dos del descens directe, que marca el mateix Peralada. I diumenge que ve, visita al camp d’un altre rival directe, la Peña Deportiva d’Eivissa. Això seran figues d’un altre paner, avui ens quedem amb un zero que suma molt i amb la mobilització de La Grada UE Olot, que ha omplert la Sala Torín (més de 200 persones) en un dinar popular amb aficionats, jugadors, cos tècnic i directiva. Detalls que fan gran el club, passets que ens ajuden a crèixer. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez, Héctor, Marc Mas (Alfredo, 88′), Pedro (Xumetra, 63′) i Marc Cosme (Uri Santos, 74′). 

CF Peralada: Marc Vito, Maxi Villa, Estellés (Cesc Clotet, 33′), Diaby, Santi Bueno, Èric Montes, Paik, Carbonell, Manel, Coro (c) (Joel Arimany, 57′) i Iu Ranera (Romero, 76′).

Àrbitre: Francisco Miralles Selma. Ha amonestat Jose i Barnils (UEO) i Maxi Villa, Èric Montes i Diaby (Peralada).

Incidències: partit corresponent a la 24a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.290 espectadors. A la prèvia han saltat a la gespa els quatre equips de futbol femeni de l’entitat i el Rei i la Reina del Carnestoltes d’Olot 2018 han fet el servei d’honor. 

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply