En un obrir i tancar d’ulls (UE OLOT 2-0 Ontinyent CF)

El fortí de la Unió Esportiva Olot segueix a ple rendiment amb una victòria ben madurada davant l’Ontinyent CF, que ha presentat batalla a la primera part però ha capitulat a la represa després de l’expulsió de Carrasco. La verticalitat de Jordi Xumetra, protagonista en les dues dianes consecutives de Marc Mas i Toril, ha estat cabdal per donar una altra estrebada cap a la permanència. Els de Garrido es situen dos punts per sobre de la promoció abans de visitar el Municipal de Llagostera en el derbi gironí. 

Hi ha partits que s’han de treballar més del compte, sembrar la collita i esperar el moment, deixar-los caure com fruita madura. El d’avui s’entreveia duríssim atenent la rocositat de l’Ontinyent CF, un bloc sòlid i compacte que s’ha enlairat a la sisena posició i que es preveia difícil de penetrar. I certament, la primera meitat ha estat més aviat travada, amb moltes imprecisions en el joc i amb escasses arribades a les dues porteries. Les defenses s’han imposat als atacs en uns primers 45 minuts en els quals la mala notícia ha estat la cinquena groga de Masó, que es perdrà el duel contra el seu ex-equip. Precisament el fontcobertí ha estat l’únic que ha posat a prova el porter Álvaro amb un xut sec que ha pogut blocar amb comoditat. Per part dels visitants, que han près la iniciativa en els compassos inicials, dues rematades força tímides de Soler i Rubio i un parell de centrades enverinades de l’ex-Olot Tito Malagón han estat el seu principal bagatge. Calia agitar el matx, calia revolucionar el ritme i calia posar una marxa més… I tot això era sinònim de Jordi Xumetra.

La represa ha arrencat amb oportunitats més importants als dos costats. Primer ha estat Sascha, l’ex del Cornellà, que ha etzibat un cop de cap força ajustat al pal dret de Ginard. Poc després, Héctor i Pedro han disposat d’una doble opció que ha pogut desbaratar el porter ontinyentí. I a falta de vint minuts per acabar, la jugada decisiva que aplanaria el camí del triomf olotí. Carrasco comet una falta i veu la segona targeta groga, deixant els de Parras amb deu homes. A més, Xumetra acabava d’entrar al camp i tenia ganes de gresca, cada vegada amb més espurna i explosivitat. La Bala de l’Estartit ha assistit Marc Mas amb una passada interior de fantasia i el killer de Sils no ha fet un lleig al caramel. Definició ràpida al pal curt davant la porteria d’Àlvaro per obrir la llauna i marcar el seu vuitè gol a la competició (78′). Sense temps ni per pair l’eufòria del primer, ja ha arribat el segon. Ha estat en un contraatac per banda dreta de Xumetra, que ha servit per Héctor prop de la frontal i aquest ha habilitat Toril, acabat d’entrar al camp, que ha finalitzat a la xarxa amb un pèl de fortuna. El rebot del defensa ha desviat la trajectòria i ha despistat per complet al porter de l’Ontinyent (80′). Dos minuts màgics d’inspiració servien per finiquitar el matx davant d’un rival abatut i molt desgastat físicament per la inferioritat numèrica. A partir d’aquí, els de Garrido han jugat a plaer i han monopolitzat la pilota, gaudint de més ocasions per ampliar la renda. Ho ha intentat Xumi, picant-la per sobre Álvaro després de la passada d’Alfredo, i el refús ha caigut al cap de Toril, que l’ha enviat a la fusta. A la desesperada, l’Ontinyent ha buscat ajustar la diferència però no hi hagut manera de traspassar una teranyina que fa quatre partits que no encaixa cap gol a l’Estadi Municipal, on ha obtingut tres victòries dels últims quatre partits. Un factor decisiu per explicar l’escalada de l’Olot, que hores d’ara té 33 punts, dos per sobre de la promoció de descens i tres sobre el descens directe. L’efecte Garrido continua ressonant amb força cap a l’objectiu desitjat, tot esperant el derbi de diumenge a Llagostera davant d’un altre adversari directe. Avui, digerim tres punts que tenen un gust exquisit i dolçíssim, com el moment de forma de l’equip. I gràcies a l’afició per ajudar-nos a cuinar-los!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez, Héctor, Marc Mas (Alfredo, 83′), Pedro (Toril, 79′) i Marc Cosme (Xumetra, 70′).

Ontinyent CF: Álvaro, Soler, Verdú, Russo, Carrasco, Juanan (c), Rubio, Anaba, Sascha (Álvaro, 70′), Fran Machado (Nemesio, 61′) i Tito Malagón (Rober, 74′).

Gols: 1-0, Marc Mas (78′), 2-0, Alberto Toril (80′).

Àrbitre: Alejandro Sánchez Alba. Ha amonestat Masó i Héctor (UEO) i Álvaro Campos i Russo (Ontinyent). També va expulsar el visitant Carrasco per dues targetes grogues. 

Incidències: partit corresponent a la jornada 28 del campionat de lliga del grup 3 de Segona B amb la presència de 874 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’ex-jugador del Barça i Sporting Enrique Castro “Quini” i també per Anna Margreth Bonde Petersen, mare d’Helena Martínez, directiva del club.

Fotos: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply