Amb l’ampolla mig plena

Després de la gran notícia de la renovació de Raúl Garrido i Kevin Martínez, la Unió Esportiva Olot afronta el duel de proximitat d’aquest diumenge (12h) contra la UE Llagostera amb la intenció de treure-hi un resultat positiu i eixamplar el marge respecte un rival directe que arrossega tres desfetes seguides. Tornem en un escenari de mal record en un derbi gironí que es perdrà Jordi Masó per sanció i en el qual es preveu una altra mobilització important de l’afició olotina. De fet, la UEO hi posa un bus gratuït per a tothom qui s’hi vulgui desplaçar.

Llagostera-Olot, Olot-Llagostera. Deixant de banda el Girona FC, els dos equips de la demarcació que més amunt han estat en els últims anys, tastant fins i tot el futbol professional en el cas del club llagosterenc. Un xoc de trajectòries oposades en el qual hi arribem amb confiança, autoestima i la predisposició d’esgarrar punts per seguir omplint el nostre dipòsit. Els de Raúl Garrido i Kevin Martínez, que ahir van firmar una renovació tan desitjada com tranquil·litzadora, transiten per un moment esplèndid en el qual es pot perdre (poc), empatar (alguns) o guanyar (bastants), però sempre donant la cara, oferint seguretat defensiva i competint a mort per a l’objectiu. Només així la categoria de bronze podrà seguir passejant-se entre els volcans.

El rival d’aquesta jornada és la Unió Esportiva Llagostera, un vell conegut del futbol territorial. El conjunt d’Óscar Álvarez no passa pel seu millor moment després de tres derrotes consecutives que l’han deixat en la zona de descens, a dos punts de la promoció i a quatre dels olotins. Una temporada en la qual, de forma insòlita, s’estan escapant molts punts del Municipal de Llagostera (són el segon pitjor local amb 12 punts). Però el Llagus és molt Llagus i sempre acaba ressorgint de les situacions més inesperades. I no és per menys amb una plantilla que fa patxoca amb els Pitu, Carbó, Gabarre, Fuster, Chica, Marcos, Guichón o Colorado. I també amb l’olotí Sergi Arimany, arribat en aquest mercat d’hivern juntament amb Eizmendi i Pau Bosch, que està sancionat juntament amb Leo Ramírez, expulsat a Elx. Precisament un ex-Llagus com Jordi Masó serà l’única baixa per a Garrido, ja que el fontcobertí va veure la cinquena contra l’Ontinyent.

El derbi gironí es disputarà diumenge a les 12 del migdia al Municipal de Llagostera, com sempre en directe a la sintonia de Ràdio Olot Esports i al twitter del club (@UEO1921). Un derbi sempre és sinònim de desplaçament massiu d’aficionats, és el tret distintiu d’aquests enfrontaments, el color a les grades. I és que la Marea Vermella es tornarà a fer sentir a la petita localitat del Gironès, viatjant amb cotxes particulars i també amb el bus gratuït que posa la UEO (*trucar a oficines o al 636052884 per apuntar-se). Comptem amb tu! Volem el derbi, volem la victòria!

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit fonamental, és un derbi i hi ha una proximitat que és un al·licient més. Estem en una situació que els dos equips necessitem els punts de manera urgent, és un partit vital. No m’agrada firmar cap resultat, sempre anem amb la intenció de guanyar, després ja valorarem si és bo o no. Tot el que sigui sumar és molt bo, i més fora de casa i davant d’un rival directe. M’espero un Llagostera que surti a per totes i amb una intensitat molt alta, voldran marcar terreny des de l’inici. És un equip que té bons jugadors i diversos recursos tàctics, hem d’estar preparats per donar-los resposta. Ells estan en una situació molt complicada, viuen un moment límit i nosaltres hem de jugar amb tranquil·litat i agafar avantatge. Serà un partit de moltíssima estratègia; serveis de banda, còrner, faltes… Serà molt important, tan defensiva com ofensivament, i hem d’estar activats mentalment”. 

 

Precedents

L’última visita al camp del Llagostera certament ens porta un regust amarg. Va ser en l’any del debut a Segona B (2013-14), quan l’equip aleshores entrenat per Edu Vílchez va rebre una golejada dolorosa (5-0). Sellarès, Eloy Gila, Jordi López i companyia van triturar les esperances dels olotins. Si anem més enllà, per exemple fins a l’any 2005, tenim un altre precedent sense gols a Primera Regional (0-0). I en el matx de la primera volta, triomf dels llagosterencs a Olot amb una diana in-extremis de Gabarré (1-2).

Baixes: Masó (sanció), Yeray, Moha i Bastida (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply