Hegemonia olotina a l’Estany! (UEO 1-0 FIG / BNY 0-5 UEO)

La Unió Esportiva Olot s’ha endut l’històric Torneig de l’Estany per quarta vegada consecutiva després de superar amb solvència als seus rivals. Els de Raúl Garrido han superat a la UE Figueres amb una diana d’oportunisme del jove Marc Pagès i després han golejat al CE Banyoles amb gols de Moha, Masó, Nierga, Xumetra i Ibra. Reivindicació dels més joves i actuació convincent de l’equip en una gran festa del futbol gironí al Pla de l’Estany. Propera parada, dissabte al camp del Palamós CF. 

El Torneig de l’Estany és una cita històrica, de prestigi i que sempre ve de gust participar-hi. Independentment de les categories i dels resultats, és una bona mostra que el futbol gironí està ben viu i que tres dels clubs més importants de la província tenen ganes de donar-li valor i repercussió. Amb les baixes per precaució de Marc Cosme i Pedro del Campo, els olotins s’han desfet del Figueres en el primer assalt del triangular. I això que Xavi Ginard ha salvat els mobles en dos tirs molts perillosos de Joan Pons i Murillo. També ha disposat de bones arribades el conjunt garrotxí, primer amb una rematada de Marc Pagès i després amb una canonada d’Oriol Pujadas, un dels més destacats, que ha escopit el travesser. Poc abans de la mitja hora hem obert la llauna després d’una acció de Guzmán, el xut del qual ha desviat el porter Bartrina. Pagès, ben atent, ha aprofitat el refús per endreçar-la a la xarxa i demostrar que té un olfacte innat (27′). Un Olot que podria haver ampliat la renda amb una gardela d’Héctor que ha marxat ben a prop dels tres pals.

Després de l’empat entre CE Banyoles i UE Figueres (0-0), els amfitrions i la UEO s’han vist les cares en el tercer i definitiu partit. El conjunt d’Adam Fontes, que milita a Primera Catalana i compta amb garrotxins com Ferru, Gispert o Casanova, ha donat la cara i ha lluitat de valent però s’ha topat amb un Olot molt inspirat de cara a porteria. No obstant, Xumetra ha errat un penal que li havien fet a ell mateix just començar el matx. Qui ha pogut trencar el gel ha estat Moha Abouhaf, jove del filial que fa la pretemporada, que ha resolt amb molta qualitat una brillant jugada personal (10′). Cinc minuts més tard, Jordi Masó ha picat per sobre de Bartrina una pilota que li ha quedat morta a la frontal després d’un servei de cantonada (15′). Diana del migcampista de Fontcoberta ben a prop de casa seva. Amb pocs moments de marge, Marc Nierga ha situat el tercer en el marcador. El porter local li havia endevinat les intencions en el mà a mà, però Xumetra ha recollit la bola un pèl escorat i li ha servit la passada de la mort (19′). Primera barraca de l’olotí amb la samarreta vermella. Un Nierga que una estona després li ha tornat el favor, regalant-li amb el cap des del segon pal per a la finalització a plaer de la bala de l’Estartit, que s’ha tret l’espina del penal (37′). Ja a les acaballes, un altre jove del filial com Ibra ha clavat el cinquè gol després de marxar de la defensa i definir de forma ajustada (45′). Doble victòria amb gran paper dels més joves i una actuació força complerta en línies generals en uns derbis gironins molt atractius per a l’espectador. Ens enduem el títol de l’Estany cap a La Garrotxa abans d’un nou amistós de pretemporada, dissabte al camp del Palamós, per seguir polint aspectes de cara a l’inici de lliga del 26 d’agost. Us esperem a la Costa Brava!

FITXA TÈCNICA:

Primer partit: UEO-UE Figueres

UE OLOT: Ginard, Alan, Jose (c), Aspar, Blázquez, Masó, Héctor, Guzmán, Pujadas, Marc Mas i Marc Pagès.

UE Figueres: Campos, Puig, Subi, Canal, Romero (c), Èric Vilanova, Bora, Ritxi, Pons, Ivan Murillo i Álvaro.

Gols: 1-0, Marc Pagès (27′).

Tercer partit: CE Banyoles-UEO

CE Banyoles: Martí, Quimo, Congost, Gallo, Pol, Ferru, Andreu, Rovirola, Èric, Henry i Adrià.

UE OLOT: Sacrest, Barnils, Aspar, Carles Mas, Alfredo, Masó, Héctor (c), Pep, Moha, Marc Nierga i Xumetra.

Gols: 0-1, Moha (10′), 0-2, Masó (15′), 0-3, Nierga (19′), 0-4, Xumetra (37′), 0-5, Ibra (45′).

Àrbitre: Sergi Bas. TG per Ginard en el primer partit.  

Incidències: triangular corresponent a la 49a edició del Torneig de l’Estany amb la presència d’uns 450 espectadors a l’Estadi Miquel Coromina i Morató de Banyoles. 

Leave a Reply