Des de dalt es veu millor

Després de signar la millor arrencada de la història a Segona B, la Unió Esportiva Olot espera continuar amb la tònica positiva aquest diumenge (17h) rebent la visita del Valencia Mestalla. Un filial joveníssim i amb talent per donar i per vendre que ja ha aconseguit dues victòries davant d’una UEO que busca la primera a casa. El davanter Marc Cosme, totalment recuperat, podria ser la principal novetat en la convocatòria de Raúl Garrido, que reclama un Estadi ple per gaudir del moment dolç de l’equip. 

L’OLOT: Què més es pot demanar? Doncs només falta guanyar a casa. Imagineu-vos si té mèrit el començament de lliga dels olotins que es situen en la zona noble de la taula sense encara haver donat cap alegria a l’afició. Les dues victòries a domicili, per la mínima i optimitzant recursos, són una forma de recompensar l’esforç sense premi de l’equip a l’Estadi. A Cuenca, Marc Nierga va fer saltar la banca sobre la botzina amb una UEO que sap al que ha de jugar i com ha de jugar les seves cartes. Després de cinc anys a la categoria, els garrotxins han madurat i aposten per un pragmatisme moderat, sense perdre mai l’essència i el gust per la pilota. Els famosos detalls de la Segona B comencen a somriure als de Garrido, que volen seguir incrementant les seves estadístiques. A casa, la tercera va a la vençuda.

EL RIVAL: El València Mestalla és un habitual de la categoria en aquesta última dècada, en la qual ha trobat l’estabilitat necessària per consolidar-se a la divisió de bronze. Novament sota les ordres de Miguel Grau, el Mestalla encara ha rebaixat més la mitjana d’edat aquesta temporada, vorejant els 20 anys i apostant pels joves que pugen del juvenil. No cal perdre de vista talents com com Kangin Lee, Uros Racic, Fran Navarro o Álex Blanco, que es foguejaran al costat de futbolistes més consolidats com Merentiel, Miki Muñoz, Sito o Fernando Román. El conjunt valencianista arriba a la cita amb 8 punts després d’emportar-se el derbi local contra l’Atlético Levante (0-1). Els de l’Antonio Puchades van començar la lliga amb victòria contra el CD Ebro (2-0), però després van caure al camp del Teruel (1-0) i a casa contra el Cornellà (1-2). 

EL PROTAGONISTA: Marc Cosme. El davanter de Faura ja està plenament recuperat de la tendinitis al rotulià que l’ha mantingut apartat pràcticament des de l’inici de la pretemporada. D’aquesta manera, Cosme completa el trident de Marcs a la davantera amb Marc Mas i Marc Nierga.

LA DADA: El rival s’avança a casa. Tant en el partit contra el Cornellà (1-1) com davant l’Atlético Levante (2-2), l’oponent s’ha posat per davant en el marcador i obliga a la UEO a anar a remolc durant tot el partit. No obstant, es manté la imbatibilitat a El Fortí Olotí des del 4 de novembre de 2017.

BAIXES: Cap

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot en la cinquena jornada de lliga del grup tercer de Segona B.

La prèvia de Raúl Garrido

“M’agrada que la gent estigui content i tingui il·lusió, això és la base del futbol. La nostra força és la il·lusió, però juguem contra equips molts difícils. Diumenge vindrà un jugador que ha costat dos milions d’euros i un altre que el volia mitja Europa. Hem de tenir un punt de consciència per saber on estem i qui són els nostres rivals. No m’agrada parlar de la classificació, m’agrada veure el treball diari i anar fent les coses bé. Tenim una gran unió i un grup fantàstic, hem après la lliçó del dia del Llevant, no només en el joc. El Mestalla compta amb jugadors molt joves i de talent, estrangers molt bons i juvenils que han jugat a la selecció espanyola, són futbolistes molt dotats tècnicament.  M’ho prenc tot com una oportunitat contínua per exposar al món tot el que sentim, per gaudir i per mostrar tot el que aquesta ciutat pot fer. Hem de millorar i evitar que el rival es posi al davant en el marcador, sinó després patim molt”.

Precedents

El València Mestalla ha visitat en quatre ocasions la capital de La Garrotxa. En la darrera ocasió, a finals de la temporada passada, els de Garrido van vèncer per la mínima amb barraca de Marc Mas (1-0). En els altres tres enfrontaments, tres signes diferents. El primer, en el debut històric de la 2013-14, els valencians es van emportar la victòria de forma clara amb gols de Delgado, Molina i Cifo (0-3). L’any següent (2014-15), repartiment de punts sense gols a l’Estadi (0-0). I en en el penúltim precedent, primer triomf de la UEO de Rodri en el curs 2015-16. Diego Sánchez i Sana N’Diaye van ser els autors dels gols (2-0).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply