Persistent i pacient, cap a Ontinyent

La Unió Esportiva Olot es vol refer de dues ensopegades seguides amb la visita a El Clariano (diumenge, 12h). Ens rebrà un Ontinyent que també ha perdut gas en les últimes jornades però que es mostra com un bloc sòlid i amb un sentit molt alt del joc col·lectiu. Jose  Martínez continua sent baixa mentre que Barnils és dubte d’última hora per un cop a la cuixa i Marc Cosme farà el seu primer desplaçament. L’expedició surt dissabte al matí després de l’entrenament amb parada a Tarragona per dinar.

L’OLOT: Està clar que perdre no agrada a ningú, però perdre de la manera que es va fer contra el Lleida Esportiu és extremadament cruel i doblement empipador. Sotmets el rival, generes joc, crees ocasions, connectes amb la grada… i caus per uns moments de desconnexió. La maldat de la Segona B en la seva màxima expressió. Què podem fer-hi? Doncs no hi ha més remei que reforçar als aspectes positius, que en són uns minuts, i impedir que arribin aquests minuts fatídics. Segurament el d’Ontinyent serà un matx amb moments de pragmatisme (Cuenca o Montilivi) en el qual s’ha d’evitar un inici descontrolat (Mini) i intentar igualar la intensitat física del rival (Balears). El Clariano, un camp de gespa artificial no tan petit com Son Malferit, en el qual es pot jugar a futbol i on ja sabem el què és guanyar (2013-14) i també perdre (curs passat). La clau, com sempre, la marquen els detalls.

EL RIVAL: L’Ontinyent es va convertir en una de les revelacions de l’arrencada de lliga amb tres victòries en els primers cinc partits. Com l’Olot, els de Miguel Ángel Mullor han anat fent coixí per situar-se a la meitat de la taula amb 12 punts. La participació a la Copa del Rei, en la qual van quedar eliminats a mans del Melilla, els ha passat factura a la competició domèstica amb dues derrotes consecutives i quatre partits sense guanyar. De la plantilla, en destaquem l’ex-Olot Tito Malagón, que pateix una lesió muscular, Raúl Fuster, David Torres, Zarzo, Pablo Carbonell o el porter Craviotto, vell conegut del futbol català. Un bloc compacte, més de col·lectiu que no pas d’individualitats, que no ha vist gaire porteria (8 gols) però també n’ha encaixat pocs (9). A El Clariano, el seu bagatge és de dues victòries, un empat i una derrota, l’última contra el Barça B d’Aleñá i companyia.

EL PROTAGONISTA: Lluís Aspar. La baixa de Jose i el dubte de Barnils tornen a obrir la porta al jove central de Molló, que ja ha disputat dos partits com a titular aquesta temporada. Aspar, encara en edat juvenil, s’ha mostrat com un relleu de garanties a l’eix defensiu amb contundència, col·locació i bona sortida de pilota.

LA DADA: Dues derrotes. Dues derrotes encadena l’Olot (Balears i Lleida) i també dues ensopegades acumula el conjunt de la Vall d’Albaida (Barça B i Atlètic Balears). De fet, un punt més només separa dos equips que van començar la lliga de forma espectacular.

BAIXES: Jose Martínez (lesió). Garrido té el dubte de Roger Barnils, amb un fort cop a la cuixa.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12h a l’Estadio Municipal El Clariano en la desena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. L’expedició sortirà aquest dissabte a mig matí amb autocar, just després d’entrenar i amb parada a Tarragona abans de fer nit a Enguera, poble a prop d’Ontinyent.

La prèvia de Raúl Garrido

Venim de dues derrotes i una victòria ens facilitaria molt les coses. Per aconseguir-la no només hem de desitjar-la, sinó que hem de saber què hem de fer per guanyar. L’equip creu en ell mateix, no ens podem permetre aquestes petites desconnexions  davant d’equips tan forts. Si tu no estàs el cent per cent concentrat tot el partit, és probable que no guanyis. A priori, l’Ontinyent és un rival de les nostres característiques i amb els de la nostra entitat que hem jugat hem guanyat o empatat. Hem de donar un pas endavant per aconseguir puntuar amb els rivals més forts. Són jugadors experimentats de la Segona B, futbolistes competitius que saben el que costa guanyar el partit. Aniran a mort, n’estic convençut. És un camp que apreta molt, serà complicat. És de gespa artificial i més gran que Balears, un context diferent. No val la pena mirar el calendari, l’únic partit en el que podem actuar és el següent. Si aquest el guanyem, el següent pot ser més fàcil. Hem de centrar-nos en fer les coses diàriament bé i així competirem millor. Estem en bona disposició a la classificació, tots ho haguéssim firmat. Hem de ser exigents i amb il·lusió de créixer donar passets, però també hem de ser realistes. responsables i conseqüents”.

Precedents

Una de freda i una de calenta a El Clariano. Comencem per les bones notícies, el primer desplaçament amb victòria del curs 2013-14 amb gols de l’ara directiu Roger Vidal i Agustín Fernández (1-2). En canvi, res de positiu en l’última sortida amb Martín Posse (2017-18), amb derrota per la mínima gràcies al gol de Juanan (1-0).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

Leave a Reply