Ales de desig

La Unió Esportiva Olot visita la Ciutat Esportiva Dani Jarque (diumenge, 12h) amb el propòsit de donar continuïtat a les grans estadístiques a domicili i consolidar-se en una posició còmoda a la classificació. Raúl Garrido, que disposa de tots els jugadors, espera repetir l’actuació de Vila-real davant d’un filial del RCD Espanyol que acumula tres derrotes consecutives però que compta amb una plantilla jove i d’una qualitat inqüestionable. Més d’una quarantena d’aficionats olotins es faran sentir a Sant Adrià en un dels desplaçaments habituals de la temporada. 

L’OLOT: Quatre jornades sense perdre han servit al grup per dotar-lo de més confiança i autoestima i redreçar les vibracions de principi de temporada. L’últim empat contra el Castelló, en una batalla èpica sota el diluvi, permet a la UEO despenjar-se un punt per sobre d’un bon gruix d’equips, que a aquestes alçades ja suposa un mèrit notable. Encara, però, queda molta llenya per tallar en un hivern que es preveu llarg i fred. Els de Garrido tenen la recepta i saben on emmirallar-se (Villarreal B) per aconseguir marxar de la Dani Jarque amb un somriure d’orella a orella. Per a l’optimisme, també, els números a domicili dels olotins, que a l’Estadi no troben la manera de guanyar però que en canvi, lluny de La Garrotxa flueixen de meravella. I diumenge és un bon dia per obrir una altra escletxa i acomodar-se en una zona molt buscada. Amb l’avís de la Copa Catalunya, és el moment de reconquerir Sant Adrià com els vells temps (2015).

EL RIVAL: Un filial com el del RCD Espanyol sempre és un dels equips a tenir en compte, i més veient la situació del primer equip i la confiança que té dipositada Rubi en el planter perico. Després d’un retorn per la porta gran a Segona B, el conjunt de David Gallego té com a missió principal estabilitzar-se a la categoria i seguir foguejant joves talents. Una plantilla terriblement curta d’edat amb futbolistes prometedors com Marc Manchón, Carles Sòria, Álex Bermejo, Max Marcet o Campuzano, màxim golejador amb quatre dianes. La irregularitat també sol ser la nota dominant en aquest tipus d’equips, i és que l’inici dels blanc-i-blaus va ser molt destacat i es va situar en les primeres posicions. En les últimes setmanes, però, l’Espanyol B ha perdut pistonada i ha encaixat tres desfetes de forma consecutiva, encallant-se just a la meitat de la taula amb 16 punts. De fet, fins a 6 equips tenen aquesta puntuació en una zona igualadíssima on la idea és fugir com més lluny millor dels llocs conflictius.

EL PROTAGONISTA: Jordi Xumetra. La Bala de l’Estartit no ha tingut protagonisme en els últims dos compromisos de lliga però torna a l’escenari on aquest estiu es va estrenar com a golejador amb la samarreta vermella, oferint una gran actuació en partit de Copa Catalunya contra l’Espanyol B. El tècnic Raúl Garrido destaca la seva implicació en el grup: “Des de la seva posició, Xumetra està aportant d’una manera increíble al vestidor, la seva actitud és de 10 i tenir aquest tipus de jugadors és meravellós per a la plantilla”. 

LA DADA: Un foraster de play-off. Els olotins estan obtenint uns registres espectaculars fora de casa, l’assignatura pendent dels últims anys a Segona B. Fins a 3 victòries (Montilivi, Cuenca i Vila-real), 1 empat i 2 derrotes que sumen un total de 10 punts. Només Hércules, Villarreal B i Lleida Esportiu han aconseguit més punts que la UEO en el capítol de sortides.

BAIXES: Cap.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12 del migdia a la Ciutat Esportiva Dani Jarque del RCD Espanyol en la catorzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. La UEO, en col·laboració amb La Grada UE Olot organitza un autocar d’aficionats en el qual encara hi ha algunes places disponibles (trucar al 636052884).

La prèvia de Raúl Garrido

“Hi ha una igualtat tremenda en aquest grup. L’objectiu nostre és allunyar-nos de la part baixa i distanciar-nos d’aquest grup on hi ha tants equips empatats. L’Espanyol B és doblement perillós; ja de per sí és difícil pel seu talent i qualitat, el fet que vinguin d’una ratxa de tres derrotes els fa encara més temibles. A més, davant de la dificultat  donen un plus de rendiment. És un equip semblant al Villarreal B, que proposa un bon tracte de pilota i compta amb jugadors ràpids i de molta qualitat al davant. Anem setmana a setmana i volem guanyar aquest partit per després, quan vingui l’Alcoià, puguem estar millor situats. El partit a Vila-real és una referència molt bona, tant de bo sigui igual però sabem que serà molt complicat per la seva necessitat. Portem una línia de joc molt clara, cada partit és un món i hi ha matisos diferents. Maneres de pressionar, de defensar i d’atacar que varien segons el rival. El partit de Copa Catalunya pot ser una bona referència, vindran amb més intensitat. Vull ajudar a l’equip a que s’adapti a les situacions que van sorgint, sempre volem tenir la pilota però depèn dels condicionants. No puc demanar res més als meus jugadors”. 

Precedents

Segurament el precedent que més fresc és l’eliminatòria de Copa Catalunya d’aquest estiu, en el qual el filial perico es imposar i va passar ronda (3-1). Pel que fa a les últimes sortides en lliga, els records són força esperançadors. Un empat amb gol de Gato en la temporada 205-16 (1-1), una remuntada inoblidable amb doblet de Carlos Martínez i un altre de David López en el curs 2014-15 (2-3) i un altre repartiment de punts en l’any del debut a Segona B (1-1).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply