Omplint la pica (Espanyol B 0-0 UE OLOT)

Cinquena jornada sense perdre de la Unió Esportiva Olot, que empata davant del RCD Espanyol a Sant Adrià en un partit marcat per la igualat i per la creació de les millors arribades dels olotins. En la primera part, Edu Frías ha aturat un penal a Marc Mas i Alfredo també ha disposat de dues opcions importants per desequilibrar la balança. Els blanc-i-blaus només han creat peril en una rematada de Lluís López en l’últim sospir. Porteria a zero i un punt més al sarró per als de Garrido, que diumenge vinent rebran el CD Alcoyano. 

L’entrada en el partit ha estat un pèl boja a les dues àrees, amb una indecisió de Ginard que quasi ha estat a punt de costar el primer gol dels locals. A l’altre costat, Edu Frías ha regalat la pilota a Alfredo, que després de retallar un defensa ha finalitzat al cos del porter. Una primera meitat amb més possessió de l’Espanyol B però del tot infructuosa, ja que no trobava la profunditat necessària per trencar la teranyina olotina. La UEO, en la seva versió més seriosa i solvent, tenia clar el que havia de fer i aprofitava els seus moments amb la pilota per atacar amb més verticalitat. Poc després de la mitja hora ha arribat una acció que podria haver marcat el desenllaç del matx; Alan Baró ha estat agafat de forma descarada dins l’àrea i Sebastián Ripoll ha xiulat la pena màxima. La llàstima és que Frías ha endevinat la trajectòria del llançament de Marc Mas, i a sobre, en el refús, Alfredo ha etzibat la bola al travesser. Una oportunitat d’or que no hem sabut aprofitar davant d’un filial que ha mostrat més intencions que no pas perill real.

A  la represa s’ha mantingut el guió d’igualtat i intensitat de la primera, només que el duel s’ha obert un xic més i hi ha hagut més espais per combinar. Les oportunitats més destacades, en aquest segon acte, també han estat dels olotins; primer Guzmán amb un tir des de la distància i després Marc Mas amb una rosca, blocada per Frías, i un mà a mà dels que no acostuma a fallar el killer selvatà. Semblava que com més avançava la segona meitat, més a prop estava la victòria. La UEO anava guanyant terreny als joves blanc-i-blaus, que no trobaven la fluidesa en l’associació. Aspar i Marc Cosme, que ha sortit per Alfredo, també han disposat de les seves opcions. Garrido hi ha posat Xumetra i també Barnils, per pentinar pilotes darrere dels puntes. No hi ha hagut manera, i al final la broma fins i tot podria haver sortit cara amb un cop de cap de Lluís López que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria de Ginard. Al final, un empat agredolç que s’ha de prendre amb el regust més positiu possible: porteria a zero, cinquena jornada seguida sense perdre i un passet més a la classificació amb 18 punts. Seguim ferms i amb l’esperit competitiu al màxim per rebre el CD Alcoyano el proper diumenge a casa. Moltes gràcies a tota l’afició que s’ha desplaçat a la Dani Jarque i ens ha animat amb totes les seves forces. Diumenge us ho tornarem!

FITXA TÈCNICA

RCD Espanyol B: Edu Frías, Sòria (Nacho, 67′), Pedrosa, Iago, Lluís (c), Manchón, Moha (Max, 77′), Pol Lozano, Ferran (Pau, 51′), Bermejo i Campuzano

UE OLOT: Ginard, Aspar, Alan Baró, Carles Mas, Guzmán, Masó, Pedro (Barnils, 77′), Héctor (c), Pep, Alfredo (Marc Cosme, 63′), Marc Mas (Xumetra, 82′).

Àrbitre: Sebastián Ripoll Solano. Ha amonestat Ferran i Nacho (RCDE) i Aspar (UEO).

Incidències: partit corresponent a la catorzena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 800 espectadors a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, una seixantena d’aquests arribats des de la Garrotxa.

Fotos: José González

Leave a Reply