Tres punts més que rellevants

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (12h) la Ciudad Deportiva de Bunyol amb el repte de recuperar la consistència a domicili i eixamplar les distàncies amb la zona de descens. Un duel contra l’Atlético Levante, un filial de gran talent que  no viu el seu millor moment però a la primera volta ja ens va demostrar de tot el que és capaç. Raúl Garrido té el dubte d’Ivan Guzmán, amb molèsties a l’isquio, i ja es podria emportar el nou porter, Pol Ballesté. L’expedició olotina sortirà aquest dissabte després de dinar direcció València.  

L’OLOT: Última sortida d’un gener intens, trepidant i frenètic que de moment ens ha deixat una mica de tot. Un empat a Sabadell, fent gala dels recursos defensius, una derrota a Cornellà, superats per un conjunt més intens i concentrat, i un triomf de caràcter i de molta fe en el derbi gironí contra el Peralada. I ara què, a Bunyol? Doncs que es torni a veure la cara més sòlida i competitiva de la UEO, que es torni a reconèixer el nostre equip, que es torni a mostrar la consistència defensiva i l’efectivitat golejadora i en definitiva, que es torni a enllaçar una sèrie de resultats positius que ens duran ben lluny de les angúnies. Per poder somiar, primer s’ha de créixer i per créixer, s’ha de madurar i aprendre dels errors. Diumenge, contra un altre filial, buscarem aferrar-nos en aquesta setena posició i sobretot, ampliar el marge, ja de per sí generós, que tenim ara amb el descens (+9).

EL RIVAL: L’Atlético Levante és un dels filials de més qualitat de la categoria, per bé que hores d’ara el seu nivell tècnic no s’ajusta a la posició que ocupa a la classificació. El conjunt de Luis Garcia Tevenet fa sis jornades que no guanya i és catorzè amb 23 punts, només dos per sobre del descens directe. Un equip que en els últims anys ha flirtejat entre la Tercera Divisió i la Segona B i que té com a missió primordial nodrir de jugadors el primer equip, precisament dirigit per l’ex-tècnic del filial, Paco López. Una plantilla on destaquen futbolistes com Pepelu, màxim golejador amb tres gols, Blesa, Fran Manzanara, Manu Viana i Juan Delgado. Un bloc farcit de joves descarats que si tenen el dia són molt difícils d’aturar. Ens serveix de toc d’atenció el xoc de la primera volta, en el qual en la primera mitja hora ja s’havien avançat per 0-2 a l’Estadi Municipal.

EL PROTAGONISTA: Pol Ballesté. El porter barceloní, ex-del filials de Granada i Málaga, El Palo i Badajoz, ha aterrat aquesta setmana a la UEO amb la voluntat de donar més competència sota pals. Ballesté ja va tenir uns minuts en l’amistós a Llançà i està preparat per viatjar a València si el tècnic ho creu oportú. El mateix Garrido va elogiar el rendiment del porter en els primers entrenaments: “Ja teníem bons informes i ha corroborat el que pensàvem. És un porter bo amb els peus, valent, fa bones parades i ens dóna seguretat. És jove i tenim molta il·lusió amb ell”.

LA DADA: 1 derrota en els últims 12 partits. Exceptuant la taca de Cornellà, els registres recents de l’Olot són impressionants. Els garrotxins han encadenat 4 victòries, 7 empats i només 1 derrota en les últimes jornades de competició, enlairant-se fins a la setena posició i allunyant-se més que mai de la zona de descens.

BAIXES: cap. Ivan Guzmán és dubte per una sobrecàrrega a l’isquiotibial.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 12h a la Ciudad Deportiva de Bunyol del Levante UD en la 22a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit es podrà veure per les xarxes socials del Levante UD (Twitter, Facebook i Youtube) i es podrà escoltar per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Dels últims 12 partits només n’hem perdut un, hem de mantenir aquest bon moment. El rival està exigit i ens complicarà les coses, tenen molta necessitat. Ens hem de centrar en nosaltres i en el que podem fer. Tenim les idees molt clares i molt de caràcter per superar situacions difícils, hem de continuar en aquesta línia. L’Atlético Levante és un equip molt bo, és el dels filials del Llevant amb més talent que recordo. Estan treballant molt bé la base, estan fora del descens i no és una mala situació. Són jugadors molt joves i històricament és un club que no té por de confiar en la base. Tenen molta energia, són jugadors escollits i amb capacitats molt altes. Hem d’estar atents i vius, molt ficats en el partit, si els deixes marge per pensar et poden fer molt de mal. Estem a gener i ja portem 30 punts, estem fent les coses molt bé, centrats en el dia a dia. No hem fet res encara, és motiu per estar satisfets i estem contents, però en volem més. Sempre m’agrada viure els partits com oportunitats, aquest cop podem distanciar-nos una mica més del descens i buscar tranquil·litat per somiar en coses més boniques. Hem de trobar l’equilibri, el primer pas i objectiu prioritari és consolidar-nos a la categoria. Si ho fem, després mirarem objectius més ambiciosos.

Precedents

Aquest cop no tindrem gaire feina en repassar els enfrontaments històrics entre els dos equips ja que només tenim dos records de Bunyol. El primer, un empat (1-1) en el curs 2013-14 amb Arnau Sala a la banqueta i gol de falta d’Agustín. El següent, en la temporada 2014-15, també va ser un empat amb doblet de Perea (2-2) però amb un regust ben diferent. I és que finalment el filial del Levante UD es va quedar els tres punts als despatxos per una confusió en l’alineació entre Djak Traoré i Isma Traoré.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply