Tancar-ho de la millor manera

Darrera jornada del campionat de lliga per a la Unió Esportiva Olot (diumenge, 18h), que vol acomiadar-se per la porta gran d’un any històric amb la permanència i la participació a la Copa del Rei. Ens visita un CE Sabadell implicat en la lluita per evitar el descens i que comptarà amb el suport de més d’un miler d’arlequinats. Raúl Garrido, que tindrà l’única baixa d’Alan Baró, demana respecte i honor per una UEO que encara té reptes pels quals lluitar.  

L’OLOT: La victòria autoritària al camp del Teruel va ser reconfortant i alliberadora en tots els sentits. Primer, per la reivindicació d’homes com Aspar, Pujadas, Xumetra o Guzmán, que van oferir una actuació molt complerta per demostrar la implicació total de la plantilla i per ajudar a conquerir nous reptes. La salvació ja era un fet però s’havia de rematar, es va fer amb contundència i a la vegada es va obtenir una recompensa històrica; el bitllet per a la Copa del Rei de la temporada vinent. Tot plegat, per culminar un curs de notable, un any de creixement i de cohesió d’un grup que ha madurat i que s’ha guanyat el respecte en una categoria duríssima. Però encara ens queden reptes per buscar; superar la millor temporada de la història a Segona B (48 punts), mantenir-nos entre els deu primers o sobrepassar la cinquantena de punts. És un dia, també, per agrair el suport i la implicació de l’afició i per reconèixer i celebrar conjuntament els èxits assolits. I de passada, mirar de regalar-los una última alegria per gaudir del millor epíleg en el cinquè any a la divisió de bronze. Posem-hi la cirereta!

EL RIVAL: Parlar del Centre d’Esports Sabadell és parlar d’un dels clubs més representatius del futbol català. Amb un palmarès envejable i una massa social important, l’entitat arlequinada va ser fundada l’any 1903 i al llarg de la seva història ha disputat fins a 14 temporades a Primera Divisió, 43 a Segona Divisió A i 18 a Segona Divisió B. El cert és que aquesta temporada els resultats no han acabat de rutllar a la Nova Creu Alta, fet que va provocar la destitució de Toni Seligrat, substituït fa poques setmanes per Antonio Hidalgo, ex-jugador del conjunt vallesà. Una plantilla construïda per lluitar per intentar disputar el play-off d’ascens que s’ha vist abocada a eludir el descens fins a l’última jornada. Especialment preocupants són els seus números a domicili, amb 3 victòries, 2 empats i 13 derrotes. Molts noms a destacar i àmplia experiència en les esquenes dels Migue, Felipe, Ángel Martínez, Adri Cuevas, Édgar Hernández o Gato. Els màxims golejadors són Arturo, Néstor i el defensa Aleix Coch, tots tres amb sis dianes. A La Garrotxa, els arlequinats comptaran amb una mobilització massiva d’aficionats, bolcats en ajudar el seu club en aquest moment crític. Diversos autocars, cotxes particulars i un miler d’entrades venudes fan preveure un desplegament històric de seguidors vallesans.

EL PROTAGONISTA: Albert Blázquez. Aquesta ha estat la setmana del futbolista besaluenc, que ha signat la renovació de contracte per una temporada més i per tant, disputarà la cinquena campanya consecutiva a la UEO. Amb més de 130 partits de vermell, Blázquez s’ha adaptat a les posicions de central, lateral i carriler, oferint un rendiment destacat i dotant l’equip del seu criteri, col·locació i una sortida de pilota exquisida.

LA DADA: 360. Segons dades de Vintage Stats, aquests són els minuts que acumula l’Olot sense anar per sota en el marcador de forma consecutiva. En el rànquing de Primera Divisió, Segona A i Segona B, els de Garrido ocupen la sisena posició, només superats per Hércules CF, RCD Espanyol, Burgos CF, UD Logroñés i CD Tudelano. Com costa guanyar aquest equip!

BAIXES: Alan Baró (lesió). El central de Darnius va ser operat divendres de la setmana passada a la Clínica Girona de la fractura nasal que es va produir en el partit contra el CD Ebro.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal d’Olot en la jornada 38 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports. Esport3, Catalunya Ràdio i RAC1 en faran connexions, mentre que Ràdio Sabadell també l’emetrà en directe.

La prèvia de Raúl Garrido

“Vull transmetre el meu agraïment a tothom qui està treballant pel club (jugadors, directiva, afició, treballadors). Hem de felicitar-nos tots perquè la temporada és per estar molt contents. Estem enmig d’una situació que no hem creat, estem molt contents del que hem fet, hem aconseguit els objectius marcats. El partit no pot ser un problema, hem fet els deures i mereixem respecte. Per descomptat que sortirem a guanyar, no admetré cap cosa que no sigui anar anar a competir i a buscar la victòria. Hem de sortir a honrar la professió, la competició, el nostre club i la nostra afició. És un partit molt bonic per a nosaltres i el volem gaudir. Que ara mateix equips com Castelló, Alcoyano, Sabadell i Peralada estiguin en aquesta situació i nosaltres estiguem celebrant la temporada ha de posar en valor la nostra posició. Hem complert els objectius davant de clubs molt grans amb afició molt nombrosa i suport institucional. Jo crec que ja hem fet la millor temporada de la història del club, però és un al·licient més que tenim, superar els 50 punts. A nivell personal, és una alliberació tenir els deures fets, visc amb molta passió i intensitat els partits i ens hem deixat la vida cada setmana per fer aquest club més gran. M’agradaria que aquest partit fos la culminació de tot el que hem fet, ha estat un any molt bo, hem jugat bé a futbol i hem aconseguit els objectius marcats”. 

Precedents

Revisant l’hemeroteca només hem rescatat dos enfrontaments entre la UE Olot i el primer equip del CE Sabadell a l’Estadi Municipal. El primer va ser el curs 2015-16 amb empat en el marcador (1-1). Sana N’Diaye i Cortell van marcar els gols dels dos equips. L’última visita va ser a l’agost de la temporada passada, amb triomf arlequinat gràcies als gols de Felipe Sanchón i Dani Gómez (0-2). També ha passat per La Garrotxa el filial vallesà, el CE Sabadell B, que en aquest cas va ser golejat a Tercera Divisió (5-0, 2016-17).

Foto: Diario de Teruel

 

Leave a Reply