La copa s’entravessa (UA Horta 3-1 UEO)

La Unió Esportiva Olot no s’ha pogut classificar per a la següent ronda de la Copa Catalunya després de caure al camp de l’Horta. Els de Nacho Castro han sortit més intensos i han estat més efectius per materialitzar les seves oportunitats. Els olotins han despertat a la represa amb més determinació ofensiva han retallat distàncies amb un magistral gol de falta d’Albert Blázquez. Els propers partits amistosos seran dimecres al camp del Palamós CF i dijous contra la SD Huesca a l’Estadi.

Tot i les nombroses baixes respecte el curs anterior, la UA Horta ha demostrat sobre el camp perquè va una de les grans sorpreses del curs passat a Tercera Divisió. La proposta de Nacho Castro, valenta i vistosa, ha sorprès els garrotxins de bon principi en una primera meitat en la qual ens ha costat trenar jugades d’atac. Natalio, que s’estrenava com a titular, i Héctor Simón, amb un xut des de fora l’àrea, han disposat de les opcions més interessants. A l’altra banda, Ballesté ha tornat a ser protagonista amb aturades de mèrit. El barceloní no ha pogut fer res en el cop de cap impecable de Brian a la sortida d’un còrner (34′). El ritme i la intensitat eren dels barcelonins davant d’una UEO que ha anat a remolc i li ha costat sentir-se comoda. I abans del descans, una pilota morta dins l’àrea petita que no hem pogut rebutjar l’ha caçat Mateo per signar el segon (42′). Un gol d’aquells psicològics que encara posava més costa amunt les possibilitats de remuntada.

A la represa, els de Raúl Garrido han mostrat una millor imatge i han estat més dominadors de la pilota. Kilian Grant s’ha estrenat amb la samarreta vermella i ha deixat detalls de la seva verticalitat. També han entrat els joves Alex Garcia i Albert Julià que hi han posat energia i ganes de capgirar la situació. Amb Eloi i Héctor agafant la batuta, l’equip ha creat més ocasions per ficar-se de ple dins del partit. Cal destacar una volea de Natalio, sol dins l’àrea, que l’ha enviat per sobre el travesser de Yamandú. També una canonada ben dirigida d’Héctor ha fet lluir el porter local. A l’altre costat, Ballesté ha salvat el tercer en un parell d’accions. Amb l’equip bolcat a l’atac, l’Horta ha organitzat un contraatac letal amb la diana a plaer de Manrique, acabat d’entrar (74′). La gesta ja era gairebé impossible però l’Olot ha seguit atacant amb decisió i ha pogut reduir diferències amb un golàs de falta d’Albert Blázquez des de la frontal (79′). Hem seguit insistint en els últims minuts però no hem trobat el cami del gol per eixugar una renda massa àmplia,. Ens acomiadem de la Copa Catalunya amb responsabilitat, humilitat i autocrítica per millorar els aspectes que no han funcionat. Estem en pretemporada i això tot just ha fet que començar, estem en ple procés de construcció i aquesta ensopegada ens ajudarà a crèixer i a ser més forts. Dimecres vinent a les 20h, una nova prova al camp del Palamós CF. I dijous, visita de la SD Huesca a l’Estadi Municipal. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UA Horta: Yamandú, Peke, Casti (c), Arnau Campeny, Vives, Adri Recort, Gaudioso, Marc Rio, Mateo, Joan Inés i Aleix Arenas. També han jugat Javi Manrique, Narcís i Brian.

UE OLOT: Pol Ballesté, Jose (c), Carles Mas, Blázquez, Vivi, Arumí, Héctor, Masó, Xumetra, Natalio i Joel Arimany. També han jugat Eloi Amagat, Alan Baró, Pujadas, Kilian Grant, Albert Julià i Àlex Garcia.

Gols: 1-0, Brian (34′), 2-0, Mateo (42′), 3-0, Manrique (74′), Blázquez (79′).

Àrbitre: Gerard Castellet. Ha amonestat Arnau Campeny (Horta).

Incidències: partit corresponent a la primera fase de la Copa Catalunya amb la presència d’uns 300 espectadors al Municipal Feliu i Codina d’Horta. 

Leave a Reply