Superats als penals (UEO 2-2 UE Figueres)

En un partit igualat i d’alternatives en el marcador, la Unió Esportiva Olot no va poder classificar-se per a la final del Torneig de l’Estany davant de la UE Figueres, més efectiva des del punt de penal. Xumetra, a l’esquena de la defensa, havia avançat els garrotxins, però els figuerencs van respondre ràpidament abans del descans. A la represa, més dominada per la UEO, Kilian va situar la igualada i els onze metres van condemnar-nos a jugar avui la consolació. 

Banyoles es va vestir de gala per acollir el canvi de format del Torneig de l’Estany en la seva 50a edició, que es diu aviat. En la primera semifinal, el Barça B es va desfer amb certs problemes dels amfitrions, molt combatius i oferint una gran imatge. I en la segona, en el derbi gironí entre UEO i Figueres, es va gaudir d’un duel entretingut amb gols i emoció fins a la tanda de penals. Els primers minuts van ser més de domini empordanès amb un parell d’ocasions de Genís i Treviño abans de la mitja hora. Els olotins, més verticals que de costum, van fer mal a l’espai i Xumetra es va trobar com anell al dit. Passada en profunditat d’Alan Baró i vaselina al primer toc de la bala de l’Estartit superant Embela (27′). No havien passat ni cinc minuts que els de Xavi Agustí ja havien igualat el marcador. Acció ràpida per banda esquerra, passada de la mort a la frontal i Treviño que etziba un xut molt col·locat (30′). Resposta fulgurant dels figuerencs, que es van animar i van aconseguir fins i tot capgirar el resultat. Va ser Ivan Vidal, molt murri, que va interceptar una mala passada de Marc Vito per robar-li la cartera i definir a plaer (37′). Ho va provar la UEO abans del descans amb Jordi Masó, que jugava ben a prop de casa, i que veia com el seu potent tir l’enviava un defensa a córner.

A la represa van entrar Héctor i Eloi Amagat per agafar la batuta del joc i el cert és que els olotins van gaudir de més possessió i van marcar el tempo del partit. Kilian Grant, alternant el carril i la davantera, va donar el primer ensurt amb una rematada forçada després de la centrada de Xumetra. El figuerenc seria protagonista contra el club de la seva ciutat amb la diana del 2-2. Una jugada en el qual se’n va anar del seu marcador per velocitat i va finalitzar amb qualitat per sota les cames d’Embela (60′). Ningú havia dit l’última paraula i tots dos equips volien el bitllet per a la final. Molts canvis en la darrera mitja hora per mirar de sacsejar l’enfrontament amb frescor des de la banqueta. Garrido hi va posar Natalio, Alex Garcia i Blázquez però no es van poder crear més oportunitats clares. Només una centrada enverinada de Xumetra que el porter figuerenc va allunyar amb els punys. I a l’altra banda, Vito també es va lluir blocant un cacau de Genís. Es va haver d’anar a la loteria dels penals on la UE Figueres va estar més encert. Gelmà, Treviño i lex-Olot Pepu no van fallar des dels onze metres, mentre que Embela va aturar el llançament d’Alan Baró. Héctor Simón va transformar el seu però va ser insuficient. Aquesta tarda, per tant, la UEO jugarà pel tercer i quart lloc davant del CE Banyoles, nou equip de Tercera Divisió. Serà a partir de les 19:30h al Miquel Coromina i Moretó. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Marc Vito, Jose (c), Alan, Carles Mas, Joel Ferrés, Masó, Vivi, Pujadas, Xumetra, Kilian Grant i Joel Arimany. També van jugar Eloi, Blázquez, Natalio, Héctor i Àlex Garcia

UE Figueres: Embela, Gabri Vidal, Belenchón, Màrius, Genís Baró, Treviño, Dubasin, Bora, Ivan Vidal, Sergio Álvarez i Marc Reñé. També van jugar Pepu, Marc Gelmà, Bicker, Pau Baró i Felipe Acosta

Gols: 1-0, Xumetra (27′), 1-1, Treviño (30′), 1-2, Ivan Vidal (37′), 2-2, Kilian (60′).

Penals: A la UEO, gol d’Héctor i errada de Baró (1). Al Figueres, gols de Gelmà, Treviño i Pepu (3).

Àrbitre: Fernández Pérez. Va amonestar Raúl Garrido (UEO)

Incidències: partit corresponent a les semifinals de la cinquantena edició del Torneig de l’Estany amb la presència d’uns 700 espectadors al Miquel Coromina i Moretó de Banyoles.

Leave a Reply