Amplitud de registres

La Unió Esportiva Olot sap que ha d’oferir la versió més sòlida i competitiva per sortir amb quelcom positiu de la visita de demà a Cornellà (20h, Esport3). Els de Raúl Garrido, reforçats amb Salinas, Peque i Arnau Comas i sense cap lesionat, intentaran aprofitar la inèrcia de la primera jornada davant del conjunt de Guillermo Fernández Romo, que ha patit canvis importants a la plantilla però s’entreveu com un bloc dur i exigent físicament com els últims anys. 

Després de la victòria inicial contra el CD Ebro, els olotins busquen continuïtat de resultats i sensacions positives en el primer desplaçament del curs. Els primers tres punts són alliberadors i donen tranquil·litat, símptoma que s’està treballant de forma adequada i que la cohesió del grup va per bon camí. Un procés que s’haurà d’agilitzar amb les últimes arribades, els davanters Álvaro Salinas i Peque i el central Arnau Comas, aquests dos últims cedits pel FC Barcelona. Més joventut i energia injectada a una plantilla que creu en el que fa i que té els ingredients necessaris per cuinar una bona temporada. Això sí, demà tenim una prova de foc, no descobrirem ara l’ecosistema de Cornellà, un camp on si et despistes una mil·lèsima de segon ja et pots oblidar de puntuar. Un escenari en el qual caldrà reinventar-se sense perdre l’essència, ser més contundents i durs que mai però també actuar amb criteri i sentit comú amb la pilota als peus.

El rival també s’està reconstruint després de perdre homes clau com Pep Caballé, Agus Medina, Goldar o el míster Xavi Calm. De fet, aquesta setmana ha signat a dos nous reforços: Javi Jiménez (Cultural Leonesa) i Víctor de Baunbag, cedit pel RCD Mallorca. Al conjunt verd també hi juga un vell conegut de l’afició olotina, Ivan Guzmán, que va estar provant al Birmingham City aquest estiu. S’hi mantenen altres puntals com Eloy Gila, Carlos Esteve, Fall o Leo Ramírez. El seu inici de lliga no va ser el desitjat, ja que van perdre per la mínima al camp del CF La Nucía (1-0). No obstant, el bagatge en les últimes temporades (dos cursos fent play-off) ja dóna una idea del que és capaç de fer aquest equip i sobretot de la fiabilitat que atresora com a local.

El partit, corresponent a la segona jornada del campionat de lliga, es disputarà aquest dissabte a les 20h al Nou Municipal de Cornellà i es podrà veure en directe per Esport3 i escoltar per Ràdio Olot Esports.

BAIXES: Barnils (llarga durada).

La prèvia de Raúl Garrido

“És una alegria que vingui gent amb qualitat i amb il·lusió, és molt bo que tinguem diferents perfils i edats, és una barreja ens pot donar coses positives. El Cornellà té un estil molt definit amb una manera molt clara, sempre presenta moltes dificultats. Porta dos anys seguits jugant play-off, fan les coses molt bé. Serà un partit molt competitiu i complicat, nosaltres també volem mostrar la nostra identitat, que som forts i que sabem jugar aquests partits. L’estil del Cornellà ha canvia poc, l’entrenador ve de fer un gran any a l’Ejea. Com a tècnic m’agrada que l’equip sigui complert, que sàpiga jugar en diferents contextos i aquest és un bon repte perquè és una situació molt diferent. Guanyar fa que les coses es vegin d’una altra manera, però hem d’estar per sobre dels resultats. Això ens dona aquest plus de confiança i fa que tot sigui més fàcil, tenim un grup humà fantàstic i estem treballant molt per cohesionar els nous. Tracto de donar competitivitat al grup, que tothom es senti important i no vull que hi hagi un onze definit. És una meravella gestionar aquesta plantilla, estic encantat i il·lusionat, el grup em transmet confiança i tranquil·litat”

Precedents

Un triomf olotí en les sis visites més recents al Municipal de Cornellà. Les dues primeres, encara a Tercera Divisió, es van saldar amb dos empats (0-0, 2011-12 i 1-1, 2012-13). El segon any a Segona B també va finalitzar amb repartiment de punts (0-0, 2014-15), mentre que el resultat més contundent va ser fa tres temporades (5-0, 2015-16). L’única alegria, tal i com ja hem repassat, va arribar fa dos cursos (2017-18). Un solitari gol de cap de Marc Cosme va permetre a la UEO cantar victòria en un dels camps més difícils de la lliga (0-1). La temporada passada, els de Garrido van caure per 3-0, trencant així una ratxa de deu partits sense perdre.

Leave a Reply