Donatiu solidari de la UEO al TEA Garrotxa

La Unió Esportiva Olot ha lliurat el superàvit del Campus d’estiu a l’associació TEA Garrotxa, grup de pares i mares amb fills diagnosticat amb trastorn de l’espectre autista. Més d’un miler d’euros (1.127€) que aniran destinats a activitats i projectes socials de l’entitat garrotxina. Els directius Jordi Reyes i Nuri Fité assenyalen que es tracta d’una acció més de la vessant més humana i solidària del club, sempre compromès amb la societat i el teixit de proximitat. 

Jordi Reyes, directiu de comunicació de la UEO:

“Un dels punts que hi havia al conveni amb TEA Garrotxa és que els hi entregaríem tot el superàvit del Campus d’estiu. Donem les gràcies als pares i mares per confiar en nosaltres i perquè han fet possible l’acte d’avui”.

“Actes com aquest ens fan estar encara més orgullosos de la feina que fem i ens fa ser més tossuts en insistir i continuar treballant per poder ajudar a les entitats en la nostra mesura”

Vanessa Català, representant de l’associació TEA Garrotxa:

“El TEA no és una malaltia, sinó una condició i una manera de ser. Són nois i noies amb dues dificultats molt grans; la comunicació i interacció social i els interessos restringits, que vol dir que els agrada molt alguna cosa i són molt bons en aquesta cosa”.

“Aquests diners són súper importants perquè ens permeten realitizar activitats gratuïtes o a preus molt assequibles per a totes les famílies. Hem de treballar les dificultats de manera individual amb psicòlegs, terapeutes i logopedes i tot això té un cost molt alt per a les famílies”.

“Recentment hem començat dues activitats de manera mensual; trobades de pares amb fills diagnosticats dirigits per un expert per resoldre dubtes, compartir experiències i acceptar diagnòtic. I l’altre projecte és el grup de joves, un grup d’oci i lleure que el que volem és que els adolescents que tenen TEA pugui tenir un oci igual que la resta nois i noies de la seva edat”.

“També volem donar continuïtat a dues activitats que tenen molt d’èxit; els tallers de pares amb formacions i xerrades i teatre per treballar habilitats socials, una de les mancances més grans que tenen”.

Nuri Fité, directiva de l’àmbit social de la UEO:

“Per nosaltres és un orgull el que estem fent amb TEA Garrotxa i amb altres associacions de la comarca. És un orgull perquè tant la UEO com la Fundació UE Olot són un projecte futbolístic però també social, que té la mateixa importància que el projecte esportiu”.

“Aquestes col·laboracions, que avui podem materialitzar amb una acció concreta, són el que realment defineixen els valors que ens agraden, que volem transmetre i compartir amb la societat”.

“Solidaritat, companyerisme, relació, fer costat, donar un cop de mà, crèixer, aportar… Totes aquestes coses intentem que estiguin el nostre dia a dia i prenen forma amb aquesta aportació econòmica”.

“Està clar que des del TEA Garrotxa en trauran moltíssim rendiment, són quantitats que ajuden a tirar endavant activitats i projectes i per això volem participar en entitats que tenen un fort component social i que fan una aportació molt important a la societat. Estem molt contents de poder treballar en aquesta línia, continuarem fent el que estigui en les nostres mans”.

“Ja avancem que de cara a la temporada vinent tindrem novetats en l’edició del Campus d’estiu de la UEO, ja que treballarem un format en el qual els nens i nenes de l’associació TEA Garrotxa també hi puguin participar de forma activa i no pas anecdòtica”.

 

 

Leave a Reply