La UEO fomenta la creativació per combatre la COVID-19

Diversos equips de la Fundació UE Olot i també una representació del primer equip han participat durant aquest confinament en els reptes de la Fundació Per a la Creativació, que té com a objectiu buscar idees i projectes per pal·liar els efectes de la COVID-19. Amb la col·laboració de la Fundació Metalquímia, patrocinador del futbol base del club, els joves olotins han estimulat el seu talent i consciència social en el context de crisi sanitària que estem patint. 

En concret han estat l’Infantil A, els dos cadets, els dos juvenils i el primer equip de la UEO els que han presentat les seves propostes directament dins del programa de la Fundació per a la Creativació, una entitat sense afany de lucre constituïda per un patronat i una sèrie d’empreses que col·laboren per fomentar la creativitat i la innovació en l’àmbit educatiu i familiar.

En aquest sentit, les aportacions i idees dels joves de la Fundació UE Olot han estat molt interessants i han potenciat la imaginació, curiositat i cohesió virtual del grup durant el temps del confinament. Sense possibilitat de reunir-se físicament, els diferents equips de la FUEO han debatut i exposat els seus projectes de forma telemàtica per lluitar contra la COVID-19, una pandèmia mundial que ens està afectant de forma dràstica. Una activitat que ha comptat amb el suport de la Fundació Metalquímia, patrocinador del futbol formatiu del club i col·laborador de la Fundació per a la Creativació en la seva vessant educativa i formativa.

Aquests reptes, els quals tot seguit us en deixarem una mostra, s’emmarquen en la voluntat social i sostenible de la Unió Esportiva Olot, un projecte que va més enllà del futbol i que té una incidència directa en la societat amb uns valors i compromisos ben definits. Una iniciativa que serveix a la UEO per posar el nostre granet de sorra per ajudar a construir un futur millor i contribuir en la formació de bons esportives però sobretot bones persones. Aquí teniu un recull d’alguns exemples:

“Diet Cooker”, alimentació saludable amb el Cadet B:

Enfocat en l’àmbit de la nutrició, es tracta d’establir una aplicació per facilitar a l’usuari la creació de dietes al seu gust i saber més coses sobre una alimentació saludable. L’avantatge principal és que la gent tingui més facilitat per accedir a una alimentació equilibrada segons convingui a cada persona (esportistes, joves, adults, gent gran…).

“Virtual Project”, la idea innovadora del Cadet A:

Consisteix en la consolidació i ampliació de coneixements de l’esport practicat a través de mitjans audiovisuals i virtuals. També es pretén establir un intercanvi d’informació entre membres de l’equip i no perdre el vincle d’unió entre els companys. Va destinat a joves, adults i membres d’equips esportius, i els beneficis que aporta són l’aprofitament d’aquests mesos de confinament, continuar progressant en l’esport practicat, no perdre el contacte amb l’equip i adquirir conceptes teòrics d’exercicis físics.

“IogaMove”, la proposta del Juvenil B:

Aquest projecte consisteix en fer programes a la televisió sobre mobilitat per a la gran gran, ioga per a nadons i exercicis per als nens. Els beneficis que aporta són que la gent no perdi la salut en quedar-se quieta a casa o assentada al sofà tot el dia. L’ésser humà està fet per moure’s i aquest projecte vol reeducar el cos amb bones postures i exercici físic.

El Juvenil A crea l’aplicació “Healthy Habits APP”:

“Seguresports”, la iniciativa del primer equip explicada per un dels capitans, Albert Blázquez:

Leave a Reply