Èric Vilanova: “Vinc amb moltes ganes de ser protagonista”

Dilluns de presentació a les instal·lacions de la Unió Esportiva Olot. Èric Vilanova s’ha tornat a guarnir amb la samarreta vermella a l’Estadi Municipal i ha mostrat il·lusió i ambició en el seu retorn a casa cinc anys després. Tal i com apunta el director esportiu Sergi Raset, torna un Èric més madur i serè per assumir galons akl mig del camp olotí. Vilanova, que destaca el plus que suposa tenir Albert Carbó a la banqueta, espera transmetre el seu sentiment i passió pel club a la resta dels nous fitxatges que es vagin incorporant.

En la clàssica presentació davant dels mitjans de comunicació, Vilanova no podia amagar la seva felicitat per tornar al club de la seva vida: “Vinc amb molta il·lusió, tenia ganes de tornar i de ser protagonista al club per intentar fer un gran any i aconseguir celebrar alguna cosa a final de temporada”. Un retorn que s’ha fet esperar però que l’olotí no ha deixat mai de tenir entre cella i cella: “L’últim any que vaig estar aquí em va quedar l’espina de donar-li continuïtat. Per sort, vaig poder anar a la Pobla de Mafumet, que va ser un dels millors anys a nivell personal i col·lectiu. A partir d’aquí no m’havia plantejat l’objectiu de tornar però sabia que si feia les coses bé i continuava creixent arribaria aquest moment”. Vilanova ha cremat etapes a passos de gegant i ha madurat a la Tercera Divisió amb més de 150 partits, un bagatge que li ha permès crèixer com a futbolista: “He tingut un rol molt protagonista en els equips en els quals ha estat. Això m’ha donat el saber estar i la tranquil·litat dins del camp i que tens un tècnic que confia en tu. Tot això fa que el rendiment millor i pugi”.

El futbolista garrotxí també ha destacat que la presència d’Albert Carbó és “un valor afegit” i que el repte no ha de ser cap altre que situar-se entre els millors: “Els que hem viscut la Tercera Divisió uns quants anys sabem que és molt complicada i competitiva, però l’objectiu hauria de ser arribar en els últims partits amb opcions per aconseguir l’ascens i tenir el plus de sort que fa falta”. I tot i ser una nova incorporació, Vilanova no refusa el paper de cohesionar i unir el vestidor amb el seu arrelament al club: “Si cal assumiré el rol d’ajudar, integrar a la gent i fer-los sentir el que nosaltres sentim pel club i per la ciutat. Segur que els jugadors que vinguin s’involucraran i sumaran en aquest projecte”.

Per a la seva part, el director esportiu Sergi Raset se’n recorda de la darrera etapa daurada de l’Èric al club: “Un jugador que coneixem bé i que vam compartir l’últim ascens a Segona B. Va acabar jugant 25 partits tot i la seva joventut i ens va ajudar molt a aconseguir aquell èxit”. Raset també valora la progressió del jugador a la categoria i el paper que ha de tenir dins de la plantilla: “Lany de la Pobla va ser molt bo, a Figueres i a Peralada s’ha vist un Èric molt més madur, encara té molt marge de creixement per davant. Ve convençut i il·lusionat per tenir un rol important i assumir la batuta del joc amb pilota, que és on ell és fort. Contents de tenir un jugador amb la seva qualitat futbolística i amb el plus que és olotí i molt de l’Olot”.

Leave a Reply