Coronats a l’Estany (FIG 1-1 UEO / CEB 0-3 UEO)

La Unió Esportiva Olot s’emporta el Torneig de l’Estany per onzena vegada a la seva història després d’empatar contra el Figueres i guanyar al Banyoles. Els d’Albert Carbó tornen a regnar al Miquel Coromina i Moretó tot i cedir en els penals davant del conjunt figuerenc. Triomf convincent contra l’amfitrió amb gols bonics de Moha i Èric Vilanova i una vaselina d’Èric Callís, incorporat a l’atac. Dissabte, al Nou Sardenya de Gràcia, assaig general per a la lliga davant del CE Europa de Segona RFEF.

Recupera l’hegemonia. Després d’uns anys sense poder aconseguir el títol, ahir l’Olot va poder aixecar un dels torneig més prestigiosos i històrics de l’estiu. Un triangular ben competit i que es va decidir per petits detalls, especialment en el primer partit contra el Figueres. Els de Moisés Hurtado es van avançar ben d’hora amb gol de Suaibo després d’una bona combinació per banda dreta (11’). L’Olot es va refer per buscar l’empat i David Bigas va tenir una opció claríssima rematant tot sol a servei de cantonada (32’). El lateral de Peralada, ahir de central, es va treure l’espina caçant una altra bola amb la testa després de la volea de Ferrón escopida per Jaime dins l’àrea petita. També va marcar Sergi Arranz, però l’àrbitre va anul·lar l’acció per posició antireglamentària. Des dels onze metres, els empordanesos van estar més inspirats i van aprofitar els errors d’Èric Vilanova, Eloi i Arranz.

En el segon partit, i davant d’un CE Banyoles que enguany competirà a Primera Catalana, l’Olot va mostrar la seva seva superioritat i des del primer minut ja va manar en el joc i poc després en el marcador. Jugada individual de Moha Abouhafs, precisament davant del seu ex, que acaba amb una potent gardela creuada impossible per a Zala (12’). També va ser de molts quirats el segon d’Èric Vilanova, amb un retall dins l’àrea i una rosqueta al pal llarg que va arrencar els aplaudiments de la grada. És el tercer gol en la pretemporada d’un Vilanova amb més instint que mai. La rúbrica la va posar el jove bianyenc Èric Callís, aprofitant la passada llarga de l’altre Èric i superant Zala amb una dolça vaselina que va entrar plorant (41’). Entremig, un altre gol anul·lat per fora de joc a Sergi Arranz, que ja estava amb la canya a punt en una fantàstica rematada acrobàtica.

Albert Blàzquez com a capità va aixecar el títol que ens acredita com a campions a l’Estany i que ens dóna més confiança i benzina per afrontar l’últim examen de preparació. Serà aquest dissabte al Nou Sardenya de Gràcia davant d’un CE Europa que acaba d’ascendir a Segona RFEF. Ja queda menys pel Castelldefels, escalfem motors!

FITXA TÈCNICA

UE Figueres: Jaime, Pol Bastidas ©, Congost, Pere Espuña, Adri Expósito, Dani Gómez, Rami, Pol Blay, Urri, Suaibo i José.  

UE OLOT: Torra, Blázquez ©, Ayala, Bigas, Ferri, Èric Vilanova, Ot Serrano, Eloi, Kilian, Arranz i Ferrón.

Gols: 1-0, Suaibo (11’), 1-1 Bigas (32’).

Àrbitre: Marc Boada. Ha amonestat a Bigas (UEO) i José Germán, Bastidas i Pol Blay (FIG)

CE Banyoles: Zala, Quimo, Osu, Feixas, Gerard, Cesc, Pàmies, Dembo, Guillem, Carles i Pep Roca.

UE OLOT: Batalla, Callís, Ayala, Gerard, Ferri, Ot Serrano, Terma, Ferrón, Moha, Arranz i Pedrosa. També van jugar Joel Ferrés, Zaka, Colomer, Pijuan, Èric Vilanova i Arnau Forés.

Gols: 0-1, Moha (12’), 0-2, Èric Vilanova (35’), 0-3, Callís (41’).

Incidències: triangular de pretemporada en la 52a edició del Torneig de l’Estany disputat a l’Estadi Miquel Coromina i Moretó de Banyoles amb la presència d’uns 300 espectadors. 

 

Leave a Reply