PRÈVIA J1: Nous camins

En plenes Festes del Tura a la ciutat i després del pregó del club, la Unió Esportiva Olot enceta un nou curs a Tercera RFEF amb la visita de la UE Castelldefels (diumenge, 18.00h). Estrena en lliga d’Albert Carbó a la banqueta i de la majoria de reforços amb la samarreta vermella. Al davant, un Castelldefels de Miki Carrillo que conserva bona part del bloc i que vol mantenir el traç ascendent dels últims cursos. Ferri López i Carles Mas són baixa al bàndol olotí, mentre que Enric Vallès ja està disponible per gaudir dels primers minuts.

Il·lusions renovades. Després del desencís del curs passat, la Unió Esportiva Olot arrenca un nou projecte engrescador en una nova categoria, la Tercera RFEF. I ho famb una autèntica revolució a la plantilla amb catorze cares noves i només quatre supervivents de la desapareguda Segona B (Blázquez, Eloi, Carles Mas i Batalla). No obstant, la pretemporada ha servit per cohesionar el grup, agafar el to físic i mesurar les forces contra rivals d’entitat i en diversos contextos. Les sensacions del bloc d’Albert Carbó, també recent aterrat a la banqueta, són molt positives però això ara mateix és paper mullat. Ara toca competir, lluitar, patir i gaudir en una lliga que també serà molt exigent. La clau passa per l’Estadi Municipal, que ha de tornar a ser una olla a pressió amb el suport incondicional de l’afició. El tècnic peraladenc no podrà comptar amb Ferri López, amb una petita ruptura muscular, ni tampoc amb Carles Mas, que pateix una fractura al crani i estarà més d’un mes sense poder entrar en joc. D’altra banda, el migcampista berguedà Enric Vallès, aterrat aquesta setmana de Noruega, ja té la fitxa a punt i podria tenir els seus primers minuts de vermell.

El rival d’aquest diumenge, el primer de la temporada a Tercera RFEF, és la Unió Esportiva Castelldefels, club del Baix Llobregat fundat l’any 1948. Els dels Canyars acumulen un grapat d’anys a Tercera Divisió (16) amb una permanència ben patida just en l’últim cop que va coindir amb la Unió Esportiva Olot (2016-17). En els dos cursos següents, salvacions ben treballades i assegurades en els últims enfrontaments abans de fer un pas endavant en les temporades posterior. De fet, en el curs de l’aturada del COVID-19, el conjunt mariner ocupava la onzena posició i havia mirat més amunt que no pas avall durant la seva trajectòria a la competició. I pel que fa a l’any passat (20-21), la UE Castelldefels va el·ludir la fase per evitar el descens i va quedar sisè de la primera, disputant així la fase per a la promoció d’ascens (repesca) i quedar-se a només un gol d’entrar en la promoció final per ascendir. Un molt bon gust de boca que vol tenir continuïtat amb Miki Carrillo a la banqueta, complint la seva vuitena campanya seguida. Pel que fa als reforços, destaquem les arribades de Joan Cervós (Prat), Carles Gallardo (Figueres), David Soriano (Montañesa), Bernat Benito i l’olotí Genís Cargol (Igualada), Luis Gaudioso (Santboià), David Moreno (juvenil) i Ramon Sardà (Lebrijana).

El partit, corresponent a la primera jornada del campionat de lliga de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 18.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. En plenes festes del Tura a la ciutat, des del club s’ha llançat la promoció d’un acompanyant per a cada soci que ho desitgi. Recordem que, com la temporada anterior, cal fer la reserva prèvia a l’APP oficial o presencialment a la botiga Integra-UEO del centre d’Olot. Comencem un nou curs amb el dipòsit ple d’energia i confiança, tot desitjant tornar a construir el Fortí Olotí de temps passats. Ens fareu costat, oi? Seguim 100 de l’Olot!

BAIXES: Carles Mas i Ferri López (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Molt content amb la predisposició de tot l’equip, tenim pràcticament confeccionada la plantilla. Estan molt compromesos i treballant molt bé, arribem en molt bones condicions per afrontar el primer partit”

“El Castelldefels manté el bloc de la temporada passada, Miki Carrillo continua la banqueta i tenen una idea molt clara de joc”

“Hem de ser nosaltres mateixos, ser protagonistes, ser agressius amb pilota i sense, no tenir por de tenir la pilota. Hem d’intentar ser valents i apretar al rival, juguem a casa i hem de mostrar la nostra millor versió amb el suport de la nostra afició”

“Tothom ha tingut l’oportunitat de mostrar-se, tota la plantilla està per sumar minuts i per ajudar. També els jugadors del filial i el juvenil han mostrat nivell per competir amb el primer equip”

“Més enllà de les Festes del Tura, és el primer partit a casa. He viscut l’Olot com aficionat i es respira un ambient que no és habitual veure’l a la categoria. Si a més a més són les festes i encara ens dona un punt afegit per emplenar l’Estadi, la plantilla ho agrairà i els donarà un plus de motivació per emportar-se la victòria”

“L’Enric Vallès és un futbolista experimentat i ja té passat al club. Té un sentiment especial cap a l’Olot, no va dubtar en cap moment. Té un talent futbolístic molt gran i sobretot moltes ganes de fer una temporada important aquí”

Precedents

Revisant l’hemeroteca hem localitzat tres visites de la UE Castelldefels a l’Estadi Municipal. L’última i la que millor regust ens va deixar va ser la de la temporada 2016-17. L’Olot de Ramon Calderé es proclamava campió de lliga de Tercera Divisió davant del conjunt mariner (5-0). Els gols van ser de Marc Mas (3) i Héctor Simón (2). En els dos enfrontaments anteriors, dues victòries per la mínima, 2-1 amb gols d’Albert Serra i Marc Francolí (2011-12) i l’any següent, 1-0 pels olotins amb diana de Cristian Tissone (2012-13).

Leave a Reply