PRÈVIA J15: Defenses activades

La Unió Esportiva Olot vol demostrar aquest diumenge (16.30h) que a casa també és capaç d’oferir la solidesa defensiva i voracitat ofensiva de Sant Andreu. S’enfronta a la UE Sants, un rival de la part baixa però que vindrà sense complexos i que ja ha donat ensurts a altres aspirants com Peralada o Hospi. Un duel especial per a Gerard Batalla i Ot Serrano, tots dos amb passat al club barceloní. I una gran notícia, el retorn d’Oriol Ayala a la llista després de tres mesos fora de combat per lesió. L’única baixa, Èric Vilanova per sanció. 

Imposar la seva llei. La UEO tanca l’any a l’Estadi amb el duel davant de la UE Sants, tres punts indispensables per consolidar-se al capdavant de la classificació, i més encara tenint en compte que tocarà descansar d’aquí dues jornades. Després de tres setmanes sense guanyar, els d’Albert Carbó van recuperar la seva millor versió al Narcís Sala. Un triomf d’autoritat forjat des de la defensa (porteria a zero i bones intervencions d’Albert Batalla) i també des de l’encert ofensiu amb un Sergi Arranz en estat de gràcia (9 gols). És el moment de traslladar-ho al nostre hàbitat natural, a la nostra catifa preferida, a un Estadi Municipal que vol tornar a vibrar després de les tardes amargues de Granollers i Hospi. Davant del fred i de les baixes temperatures, cal entrar en calor ben ràpid amb el suport de l’afició i l’esperit volcànic que caracteritza el Fortí Olotí. Èric Vilanova, per acumulació de targetes, serà l’única absència d’una convocatòria amb un retorn en majúscules, el d’Oriol Ayala després d’una llarga lesió muscular que va patir contra el Figueres.

El rival d’aquest diumenge és la Unió Esportiva Sants, club fundat l’any 1922 arran de la fusió del Football Club Internacional i el Centre de Sports de Sants. En el seu palmarès compta amb dos títols de Tercera Divisió (1956-57 i 1958-59), categoria de la qual n’ha estat un habitual al llarg de la seva història amb més d’una trentena de participacions. Des de l’ascens de Primera Catalana l’any 2018, ara en porta quatre de consecutives en la divisió més alta del futbol català. I tot plegat amb una institució a la banqueta, Tito Lossio, que acumula fins a nou temporades a la banqueta del conjunt santsenc. Els de l’Energia s’han reforçat molt aquesta temporada amb els fitxatges d’Adri Prado (Granollers), Carlos Portero (Lleida Esportiu), Xavi Laborde (Vista Alegre) o Nico Martínez (Terlenka). De fet, dues de les baixes més significatives són actualment a la plantilla de l’Olot, el central Gerard Batalla i el migcampista Ot Serrano. Una UE Sants que, després del meritori curs anterior, ocupa la catorzena posició amb 12 punts i encadena quatre setmanes sense guanyar. El màxim realitzador és Nico Arenas (3), seguit de Guillermo Torres i Favio Osorio (2).

El partit, corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Últim compromís de l’any 2021 a casa abans de visitar el Vilassar i descansar en la darrera jornada de la primera volta. Anem-ho a rematar de la millor manera! Tots al Fortí Olotí!

BAIXES: Èric Vilanova (sanció)

La prèvia d’Albert Carbó

“Ens quedem amb les bones sensacions del partit de Sant Andreu, un molt bon resultat que ens dóna confiança per afrontar el partit contra el Sants. Extreiem el bon treball defensiu tant individual com col·lectiu i hem de mantenir aquesta línia.

“Ens trobem amb un rival de la part baixa de la classificació però tenim el precedent recent del partit del Granollers. No ens podem confiar per la posició del rival i hem d’afrontar-ho amb la màxima exigència i compromís com els últims partits. Això és el que ens donarà estar més a prop de la victòria”.

“El Sants és un equip que segueix la línia de la temporada, jugadors experimentats i amb incorporacions de joves que surten de bons planters. Són futbolistes que volen créixer a la Tercera RFEF i fer el salt a clubs més potents o de categoria superior. Continuen amb un tècnic experimentat i un equip jove i dinàmic que no ens posarà les coses fàcils. Ha empat contra l’Hospitalet i contra el Peralada”

“Hem de seguir la línia de Sant Andreu, amb pilota hem de demostrar com contrarrestar el seu posicionament. L’exigència defensiva de concedir molt poc juntament amb el talent ofensiu ens farà estar a prop dels tres punts”

“Ens queden dos partits per acabar la primera volta, a casa ens hem de retrobar amb la victòria davant de la nostra afició. Hem de mirar d’agafar coixí de cara a la setmana que descansem”

“Tenim bones notícies d’Oriol Ayala, que ja s’ha entrenat amb el grup i les sensacions són bones. És possible que entri en convocatòria i que tingui algun minut segons el context del partit”

Precedents

Revisant l’hemeroteca hem trobat fins a 11 visites de la UE Sants a l’Estadi Municipal d’Olot. El balanç és de 7 victòries olotines, 2 empats i 2 triomfs visitants. La majoria d’aquests enfrontaments són durant els anys cinquanta i seixanta. Això sí, el precedent més recent és de la temporada 2010-11 a Primera Catalana. La UEO, aleshores dirigida per Nitus Santos, es va imposar per 3-0 amb gols de Sergi Arimany (2) i Robert Fernández. L’onze titular d’aquell partit el van formar Reig, Freixa, Berga, Juanjo, Edile, Abel, Roger, Hostench, Dani Alonso, Sergi i Robert.

 

Leave a Reply