PRÈVIA J21: Batalla monumental

Després de l’aturada inoportuna i l’ajornament del partit a Vilatenim, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (16.30h) al segon classificat del grup, el CE Manresa. Millor visitant, quatre victòries consecutives i quinze jornades sense perdre són els registres d’uns bagencs que han apuntalat la defensa en el mercat d’hivern. També ho han fet els de Carbó amb la novetat d’Aimar Moratalla, ja disponible per a la cita. Seran baixa Albert Blázquez, per lesió de llarga durada, i Enric Vallès, afectat per la COVID-19. Un partit gran que demana una entrada potent a l’Estadi Municipal per empènye’ns cap a la sisena victòria seguida. 

Xoc de bones dinàmiques. S’enfronten els dos equips més en forma, la cita més atractiva d’aquest grup cinquè de la Tercera RFEF. L’Olot vol demostrar que no ha perdut el ritme després del descans de l’última jornada arran del partit ajornat contra la UE Figueres. Abans d’això, els garrotxins havien encadenat cinc victòries consecutives amb uns números espectaculars en atac però també en defensa, una autoritat i voracitat competitiva que li ha permès manar a la classificació. Per acabar de polir la rereguarda s’ha incorporat a Aimar Moratalla, tota una institució a la UE Llagostera, que de ben segur sumarà experiència, lluita i sacrifici al servei del grup. Qui s’ho perdrà serà Albert Blázquez, lesionat al tendó d’Aquil·les de llarga durada, i també Enric Vallès, positiu per COVID-19 i aïllat a casa. Els d’Albert Carbó intentaran obrir forat al lideratge davant d’un oponent directe i que es troba en un moment òptim.  

I és que el rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports Manresa, club fundat l’any 1906 sota el nom de Manresa Football Club, que al 1909 es va fusionar amb el Catalònia Esports Club per crear l’actual CE Manresa. Una entitat històrica de la Tercera Divisió amb més d’una quarantena de participacions i alguns títols com dues Copes Generalitat o la més recent, una Copa Catalunya Amateur (2014). Un equip, el de Ferran Costa, confeccionat per moure’s en la part alta de la taula amb reforços de renom com Putxi, Javi López, Marc Martínez o Pau Darbra, a més d’apuntalar la parcel·la ofensiva en el mercat d’hivern amb Pelegrín i Salva del Terrassa FC (Segona RFEF). Per contra, el migcampista David Batanero ha marxat a l’AE Prat. La ratxa del conjunt manresà és senzillament impressionant amb 15 jornades sense conèixer la derrota, igualant un rècord del club dels anys seixanta. De fet, l’únic equip que ha guanyat al CE Manresa precisament ha estat la UE Olot en el duel de la primera volta al Congost amb gols de Kilian, Uri Pérez en pròpia i Sergi Arranz (0-3). A més, els dels Bages són la millor defensa de la lliga (12 gols encaixats) i el millor visitant amb 19 punts (5 victòries i 4 empats). El màxim golejador és Noah Baffoe, tot un canoner del futbol català, que ja ha marcat 8 dianes. Arguments suficients per tenir en compte aquest adversari en la cursa cap al títol i el play-off d’ascens. 

El partit, corresponent a la jornada 21 del campionat del lliga del grup cinquè de Tercera RFEF es disputarà aquest diumenge a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Primer contra segon, perseguidor immediat i molts ingredients com per acudir en massa al camp a animar als nostres jugadors. És el torn del Fortí Olotí, és l’hora del Número 12. Demostrem que el líder té ganes de més!
 
BAIXES: Blázquez (lesió) i Enric Vallès (Covid)
La prèvia d’Albert Carbó 
“El Covid forma part de la competició, volem competir cada diumenge però hem d’acceptar-ho. Ho hem d’afrontar amb naturalitat, tothom s’hi està trobant i volem recuperar el partit ajornat el més aviat possible”
 
“Serà un partit molt exigent, el Manresa és un rival que competeix al límit. Tothom és conscient que és un rival a batre si mirem la classificació, són tres punts i no ens hem de posar nerviosos. Som dos equips que arriben en molt bona dinàmica i segur que serà un partit molt maco de jugar”
 
“El Manresa ha fet incorporacions molt potents en el mercat d’estiu i d’hivern. La motivació ja ve per sí sola ja que és un rival que porta quatre victòries consecutives. Nosaltres en portem cinc i volem allargar aquesta dinàmica, i més jugant com a locals. Esperem tenir una afluència més gran de públic que ens ajudi a guanyar”
 
“Molt content per la incorporació d’Aimar Moratalla. És un futbolista amb molta experiència en categories superiors i que ja coneix part del grup. És una peça que pot actuar tant de central com de lateral, substituint la figura de Blázquez”
Precedents

Fa més de 25 anys que l’Olot i el Manresa no es veuen les cares en partit de lliga a l’Estadi Municipal. L’últim precedent és del 1996 (1-2) i el registre d’enfrontaments ens deixa un total de 15 victòries olotines, 5 empats i 6 derrotes. Un dels triomfs més recordats és el del curs 1982-83 amb la UEO també com a líder de Tercera Divisió i amb Joan Luque com a gran protagonista, ja que marcar els 5 gols del conjunt olotí (5-1).

 

 

Leave a Reply