PRÈVIA J23: Millorar la realitat

La Unió Esportiva Olot rep, de manera excepcional en dissabte, al CF Pobla de Mafumet a l’Estadi Municipal (16.30h, Xala). Els d’Albert Carbó, que han sumat 19 dels últims 21 punts en joc amb un últim èpic triomf a Montilivi, s’enfronten a un dels tres conjunts que ens han batut en la primera volta. El filial del Nàstic, dos punts per sobre del descens, arriba després d’imposar-se al Vilassar i agafar una mica d’aire. El pistoler Sergi Arranz, baixa per targetes en el primer dels tres partits en set dies que esdevenir determinants. Un duel amb vessant social a través del projecte Realitat Millorada de la Fundació Albert Bosch.

Obrir l’escletxa. La UEO ha entrat al mes de febrer amb total confiança de joc i resultats, ímputs que li han donat un coixí de quatre punts al capdavant de la classificació. Són sis victòries i un empat en els últims set partits, coronades amb l’assalt a Montilivi i dos noms propis; el davanter Sergi Arranz, autor del seu setzè gol al campionat, i Albert Batalla, decisiu amb la seva aturada in-extremi del penal de Richmon. Més que una victòria a nivell anímic contra un rival directe que ens ha de reforçar per allargar la dinàmica positiva. Tot plegat, en una jornada excepcional; no hi serà Arranz (baixa per cinc targetes) i jugarem dissabte a casa enlloc de diumenge per guanyar un dia de marge respecte la cita pendent a Vilatenim. Sempre tocant de peus a terra i mantenint l’exigència i la humilitat, els olotins han de seguir amb el to competitiu per deixar a ratlla la resta d’aspirants. És el moment de tenir el cap fred i mostrar l’Olot que volem ser; ambiciós, valent i sòlid en totes les facetes del joc.

Aquest dissabte ens visita el Club de Futbol La Pobla de Mafumet, fundat l’any 1953 i que des del 2003 actua com a filial del Nàstic de Tarragona. Dirigit per Adolfo Baines, el conjunt pobletà compta amb un bloc molt jove farcit de juvenils del Nàstic i altres talents com l’empordanès Víctor Valverde, que ja ha debutat amb el primer equip. Una Pobla que s’ha reforçat de valent en el mercat d’hivern amb els defenses Fernando Torre (Gimnástica Torrelavega) i Arnau Mirambel (Ejea), el migcampista Álex Ligero (Extremadura) i el davanter Alejandro Rueda (Xerez). Els pobletans es situen a la dotzena posició amb 22 punts, dos per sobre del descens. Això sí, juntament amb la Grama i l’Hospi és un dels tres equips que ha saldat amb victòria el seu compromís contra l’Olot (1-0). El seu balanç fora de casa és d’una victòria, dos empats i set derrotes, els números més baixos del grup cinquè juntament amb l’EC Granollers. Els màxims golejadors són Óscar Gómez (4) i Santi Guzmán (3).

El partit, corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es jugarà aquest dissabte a les 16.30h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Xala.cat i Ràdio Olot Esports. Avancem el duel a dissabte en una setmana de tres partits (Figueres i San Cristóbal) que pot ser clau per al futur més immediat de la classificació. Una jornada, també, amb rerefons solidari, ja que ens sumem al projecte “Realitat Milllorada” de la Fundació Albert Bosch coincidint amb el Dia Internacional contra el Càncer Infantil. Es repartiran ulleres fetes pels nens i nenes ingressats a la Vall d’Hebron per tal de recaptar fons i sumar-nos a una nova causa benèfica. Aquest partit l’hem de guanyar entre tots! 

BAIXES: Arranz (sanció) i Blázquez (lesió)

La prèvia d’Albert Carbó

“Conscienciats que toca fer un molt bon partit, vam aconseguir una victòria molt important a Montilivi però hem de seguir tocant de peus a terra i fent passos endavant”.

“Contra la Pobla vam patir la primera derrota de la temporada, hi arribàvem amb molta confiança i bons resultats i ens vam derrotar. Hem d’afrontar-lo amb la màxima humilitat i exigència, que és el que ens està portant sumar de tres en tres”.

“És un equip que es mou amb tres posicionaments defensius diferents, al ser un filial sempre destaquen les individiualitats i transicions. Futbolistes ràpids i elèctrics en la part ofensiva. Haurem de controlar aquests moments i sense pilotar continuar amb la solidesa defensiva”.

“Sergi Arranz està en un estat de forma immillorable, però tenim una plantilla compensada per seguir fent gols. Estem segurs que els altres futbolistes ens donaran rendiment, buscarem altres perfils que ens ajudin en aquesta posició”.

“Tenim present a tota la plantilla i tots han de ser partíceps d’aquesta setmana on tindrem nou punts en joc. Tothom ha de ser protagonista en una setmana important on si sortim vius i sumant punts podem fer un gran pas endavant. Són tres partits que ens poden marcar mitja lliga”. 

Precedents 

Repassant l’arxiu històric hi trobem quatre visites del CF Pobla de Mafumet a l’Estadi Municipal d’Olot, totes en aquesta última dècada. La darrera va ser un 0-0 de la temporada 2016-17 a Tercera Divisió. A Segona B, també es van veure les cares en el curs 2015-16 amb un altre empat, en aquest cas 1-1. El gol olotí va ser d’Héctor Simón des del punt de penal. Els altres dos enfrontaments van acabar amb victòria garrotxina; temporada 2011-12 per 2-1 (gols d’Àlex Granell i Albert Serra) i temporada 2012-13 per 5-1 (tres gols de Carlos Martínez , Uri Santos i Roger Vidal).

Leave a Reply