PRÈVIA J30: Estrenes

Manix Mandiola debuta a la banqueta de la Unió Esportiva Olot aquest diumenge (12.30h, Olot Televisió) en la visita al camp del CE L’Hospitalet, un altre dels clars candidats a l’ascens de categoria i que també ha incorporat un nou tècnic, Diego Quintero. Els olotins, després del cop dur del derbi gironí, es volen reafirmar en la seva posició i trencar els precedents en un escenari històricament desfavorable. Els riberencs, a tres del play-off i amb una plantilla d’alt nivell, arriben després de tres derrotes seguides. Bigas, per lesió, i Gerard, per sanció, són les baixes del tècnic basc. 

Entrenador nou, victòria segura? En aquest cas, un dels dos equips no podrà fer bo el tòpic ja que curiosament tots dos estrenem tècnic a la banqueta. Pel bàndol riberenc ha arribat l’andalús Diego Quintero en substitució de Cristian Garcia, mentre que a la UEO s’ha canviat Albert Carbó per Manix Mandiola. El tècnic basc, amb molta experiència a Segona B en clubs com Eibar, Alavés, Burgos o Atlétic Balears, arriba per ser el revulsiu esperat en els quatre partits que resten. Mandiola ja ha pogut treballar en tres sessions amb el grup per començar a introduir la seva manera de fer i la idea que vol transmetre als jugadors. L’equip es vol refer de l’última plantofada contra el Peralada, i més de la manera que es va produir, i mantenir les possibilitats d’aconseguir el títol i l’ascens, a banda d’intentar assegurar la promoció, que està ben encarada. Manix tindrà les baixes de Gerard Batalla, expulsat en el derbi gironí, David Bigas, lesionat per un parell de setmanes, i també la del capità Albert Blázquez.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports L’Hospitalet, un clàssic del futbol català fundat l’any 1957. En la seva trajectòria compta amb tres temporades a Segona Divisió A i més d’una vintena a Segona Divisió B. Un vell conegut de l’Olot a la categoria de bronze i que sens dubte, per pressupost, per història i per potencial de plantilla, és un dels principals candidats a pujar a la nova Segona RFEF. Un Hospi que, després d’un primer tram de temporada complicat, actualment es troba a tres punts del play-off després d’encadenar tres derrotes seguides (Sant Andreu, Sants i Vilassar), dinàmica que ha precipitat moviments a la banqueta. Una plantilla espectacular, segurament la millor de la categoria, amb noms com Joan Verdú, Cristian Gómez, Ton Alcover, Lobato, Lasso, Canario… Noms per donar i per vendre. Precisament Canario és el màxim golejador amb deu dianes, seguit de Lasso que n’ha fet vuit. Com a local, els seus números són de vuit victòries, un empat i quatre derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 30 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.30h al Camp Municipal de l’Hospitalet i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot Esports, Olot Televisió i Xala. Com és habitual, l’Olot posa a disposició dels socis un autobús gratuït per gaudir del partit. En aquest cas, l’entrada també és gratuïta i serà un partit solidari amb el poble d’Ucraïna i diverses accions benèfiques. Ens toca tornar amb els tres punts! Som-hi!

BAIXES: Blázquez, Bigas (lesió) i Gerard (sanció).

La prèvia de Manix Mandiola

“He viscut aquest tipus de situacions, el futbolista vol adaptar-se ràpid i crec que el comportament serà correcte. Crec que ens compenetrarem bé, hi ha ambient suficient per fer les coses bé”.

“Juguem contra un Hospi que també ha canviat d’entrenador i que té una plantilla de l’alçada de l’Olot. Fàcil no serà, sinó no m’haguessin trucat”

“Hem de recuperar la il·lusió i la tensió, és molt difícil mantenir un nivell alt durant tota la temporada. Els resultats són el termòmetre i s’han creat alguns dubtes, l’equip està fent un gran any a nivell de números”

“Com a grup hem d’aconseguir jugar-nos tots el mateix. Demano als jugadors que siguin honestos, convencer-los i desdramatitzar-ho per treure’ls pressió. Això és futbol i el sol demà tornarà a sortir”

“Hem de tenir una complicitat i una connexió sobre la gespa on la responsabilitat és de tots.Hem d’anar tots a una”.

Precedents

Una victòria, quatre empats i sis derrotes de la Unió Esportiva Olot en les seves visites al camp de l’Hospi. L’últim precedent, just de la temporada passada, es va saldar a favor dels riberencs per 3-1. Roger Barnills va marcar el gol dels olotins.

Leave a Reply