Superant obstacles (UE OLOT 1-1 Girona B)

La Unió Esportiva Olot s’adjudica el títol del Torneig de l’Estany després de superar el Girona B en els llançaments de penal. Duel molt igualat amb gols a la represa; Xumetra va trencar el gel amb una genialitat i Antal, de cap, va igualar el matx in-extremis. L’Olot, que va jugar condicionat bona part de la represa per l’expulsió de Forgas, va estar més inspirat des dels onze metres amb aturades de Batalla i amb Manzano anotant el tir decisiu. Dotzena vegada que conquerim el guardó banyolí abans d’encarar l’últim test de pretemporada al camp de l’Amer. 

Primers compassos amb domini del Girona B i un parell d’arribades prou importants que Albert Batalla va salvar amb dues mans providencials. Les accions, totes dues, de Minsu. La UEO va anar de menys a més i Ernest Forgas, amb la testa, va disposar de la millor ocasió del primer temps. El porter Lucas va poder blocar la pilota, que li va faltar potència.

A la represa van passar més coses, començant per l’expulsió de Forgas per deixar la cama a Biel Farrés després d’una intensa lluita. Tot i jugar amb deu homes, els de Mandiola van fer un sobreesforç i van trobar el premi en una jugada d’Urri per banda dreta, passada rasa per Xumetra que s’inventa una maniobra espectacular i clava la bola a l’escaire (58′). Quedava molt de partit i el Girona B, com és lògic, va apretar a la recerca de l’empat. L’Olot es va defensar bé fins a les acaballes, quan Antal va connectar una rematada lliure de marca per forçar els penals (88′). Des dels onze metres, Batalla va aturar dos penals i malgrat que Terma va fallar el seu, el jove amerenc Manzano va agafar la responsabilitat per anotar el decisiu i fer volar el títol cap a la Garrotxa. Dotzena vegada en la nostra història que conquerim el Torneig de l’Estany, cita de prestigi a la demarcació de gironina.

S’acaba la preparació i només queda un últim amistós abans de la lliga. Serà aquest proper diumenge a les 18.30h al camp de l’Amer CF, equip de 3a Catalana. Darrers detalls per polir i això ja va de debò!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Batalla, Carles Mas, Ot Serrano, Ayala, Eloi (c), Forgas, Callís, Gonzalo, Urri, Josep Cerdà i Bigas. També van jugar Saïdou, Xumetra, Terma, Manzano i Issa.

Girona B: Lucas, Joel, Biel Farrés, Karim, Minsu, Richmon, Marc Domènech, Àlex Almansa, Shin, Fuentes i Moha. També van jugar Gerard (ps), Yeray, Calvet, Zamorano, Morcillo, Oussama, Marc Aznar, Antal i Iker.

Gols: 1-0, Xumetra (58′), 1-1, Antal (88′).

Àrbitre: Marc Boada. Va expulsar amb TV directa a Ernest Forgas. Va amonestar amb TG a Xumetra (UEO) i a Richmon (Girona B)

Incidències: partit corresponent a la final de la 53a edició del Torneig de l’Estany amb la presència d’uns 700 espectadors al Municipal Miquel Coromina i Moretó de Banyoles.

Fotos: Elena Vilà 

Leave a Reply