PRÈVIA J1: Posada en escena

La Unió Esportiva Olot s’estrena a Segona RFEF amb la sortida aquest dissabte (18h, Espanyol Mèdia) la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Al davant, un RCD Espanyol B que la temporada passada va acabar com a segon classificat i que ha rejovenit encara més la plantilla amb talent i energia. Manix Mandiola, satisfet amb l’entramat defensiu i les sensacions de la pretemporada, tindrà les baixes de Blázquez, Coris i Manzano, mentre que la participació d’Aimar és dubte. 

Arriba l’hora de la veritat. La competició de debò arrenca aquest dissabte i servirà per mesurar les prestacions reals de la UEO, que ha realitzat una pretemporada de nota amb l’empat contra el FC Barcelona, les dues rondes superades de Copa Catalunya i la consecució del Torneig de l’Estany. Però a partir d’ara això no val per res. Ara hi ha punts en joc i cada detall compta. Amb una àmplia base del grup de l’ascens, l’equip ha de seguir amb la mentalitat guanyadora i com sempre, començar la casa pels fonaments. Una de les claus de l’era Manix és encaixar pocs gols i aquest fet prendrà encara més sentit en una categoria altament exigent i amb atacs temibles. El tècnic basc tindrà les absències d’Albert Blázquez, encara unes setmanes més de baixa per la recuperació del tendó d’Aquil·les, Sebas Coris, acabant de fer net d’un esguinç, i del jove Jordi Manzano, amb una elongació muscular. Qui és dubte és Aimar Moratalla, amb molèsties muscular. Ja podria debutar l’últim fitxatge, Marc Castells, perfectament integrat a la dinàmica de grup.

EL RIVAL: És el RCD Espanyol B, filial del RCD Espanyol i fundat l’any 1994 fruït de l’absorció Cristinenc-Espanyol B. Ha competit la majoria de temporades a Segona Divisió B, més d’una vintena, i el curs passat va aconseguir una meritòria segona posició al grup 3 de la nova Segona RFEF. En el play-off d’ascens, els blanc-i-blancs van quedar eliminats a mans de l’Arenas de Getxo (2-4). Com sol ser habitual en els filials, molts moviments a la plantilla de Luis Blanco amb els reforços del defensa Joan Puig (Costa Brava), Roman Tugarinov (Telstar), el migcampista Bakari (Etoiles), i el punta Kenneth Soler (Castilla). També pugen del juvenil els porters Iker Venteo i Lisardo Antequera, el mig Miguel Carvalho i els atacans Luca i Armand Vallès. Tot això sumat a l’experiència dels Gori, Alex Sánchez, Nabil o Camilo Becerra, davanter centre amb olfacte i joc aeri.

El partit, corresponent a la primera jornada del grup 3 de Segona Federació, es disputarà aquest dissabte a les 18.00h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque (entrada: 15€). Es podrà veure en directe per Espanyol Mèdia (LINK AQUÍ) i escoltar a través de Ràdio Olot Esports des d’una hora abans. Volem posar la primera pedra i començar amb una alegria fora de casa! Som-hi Olot!

BAIXES: Blázquez, Coris i Manzano (lesió).

La prèvia de Manix

“Ja tenim ganes de començar, el que volem és competir de veritat i jugar-nos alguna cosa, que és el que dóna l’adrenalina. Veig que hem fet un equip preparat per competir bé, esperem que sigui suficient”.

“La pretemporada és molt relativa, provem coses i jugadors. No et pots fiar molt dels resultats, aquest dissabte segur que ens exigiran i veurem en quin nivell estem. És un test molt important”.

“M’agraden els mecanismes que hem agafat a nivell defensiu, de ser solidaris i ajudar-nos els uns als altres. Ens han fet molt pocs gols, hem de ser capaços de generar a nivell ofensiu. Hi ha d’haver més gent que faci gols”.

“Els filial són imprevisibles i cada temporada hi ha un munt de jugadors nous. Hi ha un canvi i s’ha de fer nou l’equip. Tenen la virtut i el defecte de ser joves. L’Espanyol B ha fet una pretemporada extraordinària, ho ha guanyat pràcticament tot”.

“Tenim tres competicions però la prioritat quedar el més amunt possible a la lliga”.

“El gol es porta a la sang, és innat. Cada categoria et posa en el seu lloc. Tenim molta gent de treball i talent, ens falta que la resta millorin de cara a porteria”.

Precedents

Dues victòries, quatre empats i una derrota són els registres de la UE Olot en les seves visites a la CE Dani Jarque. Precisament l’últim precedent és la derrota de fa dos cursos (2-1) al grup tercer de Segona B. L’eldenc Juan Delgado va anotar el gol dels olotins. Més recordat és l’1-5 de fa tres temporades amb gols de Xumetra (2), Masó i Kilian Grant (2).

Leave a Reply