PRÈVIA COPA: Per gaudir

La Unió Esportiva Olot disputa aquest dissabte (17h, Esport3) la primera ronda de la Copa del Rei contra el Levante UD, un clàssic de Primera Divisió dels últims anys i que actualment és quart classificat de Segona. Un partit molt atractiu a l’Estadi que suposarà l’estrena com a tècnic de Jonathan Risueño, que ha rellevat a Manix Mandiola aquesta setmana. Sebas Coris podria tornar a la llista de convocats, mentre que Ayala i Cerdà són dubte per problemes físics. S’espera una bona afluència de públic amb accés gratuït pels socis en una cita especial per a Jordi Xumetra, ex-granota durant tres cursos a l’elit. 

Nova etapa. Comença el camí de Jonathan Risueño i ho fa amb el compromís més exigent possible, rebre un equip de Segona A que té una plantilla de Primera. Aparquem la lliga i la mala situació a la classificació per gaudir d’una tarda històrica i esperem que també màgica. La Copa del Rei té el seu encant perquè és una competició diferent, t’ho jugues tot a una carta i pot succeir qualsevol cosa. El tècnic valencià ha tingut un parell de dies per transmetre els primers conceptes i preparar un duel amb molt a guanyar i poc a perdre. Un enfrontament que ha de servir per agafar confiança, bones sensacions i donar una bona imatge. I a partir d’aquí, el futbol dictarà sentència. La bona notícia és la tornada de Sebas Coris, en canvi Ayala i Cerdà són dubte per problemes físics i podrien tenir descans. Tampoc hi seran Castells, Carles Mas ni Blázquez, però sí encara Saïdou Bah, convocat amb la selecció de Guinea per jugar un amistós contra Burundi el proper 19 de novembre al Marroc.

El rival d’aquest dissabte és el Levante UD, el degà del País Valencià fundat l’any 1909. Compta amb més d’una dècada de temporades a Primera Divisió, la majoria en aquesta última etapa, i gairebé una quarantena a Segona Divisió A, categoria on milita actualment i és quart classificat amb 26 punts, a quatre del líder, l’Alavés. El conjunt granota està entrenat per Javier Calleja, que va substituir Mehdi Nafti a finals d’octubre, i acumula quatre victòries i un empat en els últims cinc partits. El màxim realitzador és Mohamed Bouldini amb tres dianes, mentre que Àlex Cantero, Jorge de Frutos i Joni Montiel n’han marcat dos. Altres jugadors destacats són Roberto Soldado, Vicente Iborra, Rubén Vezo, José Campaña, l’ex del Girona Enric Franquesa o l’empordanès Roger Brugué, sorgit del planter del Figueres. Alguns, fins i tot,com el porter Dani Cárdenas i el migcampista Pepelu ja han trepitjat l’Estadi en visites del filial del Levante a Segona B. Qui es retrobarà amb el club granota és Jordi Xumetra, que va disputar-hi tres temporades i una seixantena de partits a Primera Divisió

El partit, corresponent a la primera eliminatòria de la Copa del Rei, es disputarà aquest dissabte a les 17.00h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot i Esport3, entre d’altres mitjans acreditats com Catalunya Ràdio, RAC1, Cadena Ser o Cadena Cope. Entrada gratuïta pels socis i 15€ pel públic general (disponibles a https://www.ueolot.com/categoria/entrades/). Una tarda per treure la nostra millor versió, tant dins com fora del terreny de joc. A competir, a gaudir i a somiar amb la copa!

BAIXES: Carles, Castells i Blázquez (lesió)

La prèvia de Risueño

“Competirem en un partit bonic. És un premi al treball dels jugadors i cos tècnic de la temporada passada”.

“És una primera pedra per dir que això és l’Olot. Aquí la gent apreta, tenim una afició que sempre anima i es mostra respectuosa amb el rival”.

“És un bon inici per començar a créixer, plantejarem el partit per guanyar i passar l’eliminatòria. No tenim cap por, al futbol pot passar de tot”.

Precedents

No hi ha precedents oficials contra el primer equip del Levante UD, sí contra el seu filial, l’Atlético Levante, amb el qual hem competit en diverses temporades a Segona B. L’últim va ser en la temporada 2019-20 amb victòria de l’Olot per 3-0 i gols de Jordi Xumetra (2) i Álvaro Salinas.

 

Leave a Reply