PRÈVIA J17: Marcar el pas

La Unió Esportiva Olot vol tancar la primera volta amb una victòria per omplir-se de moral i confiança i per creure que la salvació encara és factible. Serà aquest diumenge (16.30h) davant d’un AE Prat de Pedro Dólera que també ocupa zona de descens amb una trajectòria irregular en les últimes setmanes. Jonathan Risueño ja podrà comptar amb els dos fitxatges del mercat d’hivern, Lluís Aspar i Carlos López, que donaran un plus a la parcel·la defensiva. El club engega la promoció “Un soci, un acompanyant” per a que l’Estadi Municipal torni a ser una olla a pressió. 

Esperança. Aquesta és la paraula, un clau roent on ens hem d’agafar per creure en la permanència i intentar retallar el màxim de punts possibles en aquesta última parada de la primera volta. No està sent la temporada desitjada; un viacrucis de lesions, desgràcies, penals fallats i partits on hem merescut més i ens hem endut ben poca recompensa. Però mirar enrere no serveix de res i el que cal és mostrar una reacció immediata i lluitar fins al final per assolir l’objectiu. Per fer-ho s’han afegit dos guerrers més a la causa, el mollonenc que torna a casa Lluís Aspar (La Nucía) i el castellonenc Carlos López (AFE), que donaran més recursos i intensitat en defensa i mig del camp. També hi seran Sebas Coris i Saïdou Bah, que ja han fet net de les seves molèsties musculars. Les úniques baixes són les ja conegudes de Blázquez, Carles Mas i Ferran Brugué.

L’Associació Esportiva Prat, fundada l’any 1945, ha competit en categories territorials durant bona part de la seva història. Aquesta tendència dóna un gir a partir dels anys 2000, quan els del Sagnier ja comencen a ser un habitual de Tercera Divisió i fins i tot de Segona B i ara Segona RFEF, on hi han participat amb assiduïtat en els últims cursos.  Aquesta és la vuitena campanya de Pedro Dólera a la banqueta de l’AE Prat, un dels tècnics de referència del futbol català. Una plantilla que combina joventut i experiència amb reforços prou importants com Valentín i Àlex Pla (Badalona Futur), Albert Martí, Coro i Uri (Europa), Marimón (Terrassa) o el corpulent Elhadji Bandeh (Cerdanyola), màxim realitzador amb quatre dianes. A més, continuïtat del veterà Craviotto sota pals i futbolistes com Javi Martos, Sidibe, Padilla, Adri Díaz o Pau Salvans, autor de tres gols. Un AE Prat que ha sumat una victòria en els últims vuit partits i ha caigut en zona de descens amb 18 punts, empatat amb Alzira i Saguntino. Els potablava tenen uns registres globals de cinc victòries, tres empats i vuit derrotes amb 14 gols a favor i 22 en contra. Lluny de Sagnier, les estadístiques són de dues victòries, dos empats i quatre derrotes.

El partit, corresponent a la jornada 17 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a partir de les 16.30h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Acaba la primera volta i des del club encetem la promoció “Un soci, un acompanyant” per incentivar la presència de públic al camp. Ara, més unió que mai! Junts cap a la victòria!

BAIXES: Carles, Blázquez i Ferran Brugué (lesió)

La prèvia de Risueño

“Hem de guanyar, és un partit que s’ha de guanyar sí o sí. Cada vegada queda menys i els partits són més importants. Hem de canviar aquesta dinàmica i ser forts a casa, això ens aproparà a l’objectiu”

“El Prat és un rival que està molt treballat, si volem guanyar hem de competir al cent per cent. És un equipàs, un equip molt fort amb bons jugadors i contrastats a la categoria. És un rival molt dur, ordenat defensivament i rocós amb alta intensitat defensiva. Tenen un equip per salvar la categoria sense patir”

“Si guanyem tots els partits de casa estarem salvats, hem de començar aquest diumenge per la primera final de totes”

“Tinc confiança màxima en tots els jugadors, hem parlat i hem corregit errors. Estan capacitats per començar a guanyar”

“Molt contents amb l’arribada de Lluís Aspar. Ve amb il·lusió i ganes d’estar aquí, és competitiu i és un noi de la casa, ho viu de molt a prop i això és molt important en el context actual”

Precedents

Tres precedents dels potablava en l’última dècada amb uns números de dos empats i una derrota olotina. L’últim enfrontament entre els dos equips, ara fa dues temporades a Segona B, es va saldar amb repartiment de punts (1-1). Artigas, ben d’hora, va posar per davant al conjunt pratenc, però l’alacantí Álvaro Salinas va salvar un punt en la recta final (78’). El penúltim precedent també va acabar en taules, en aquest cas sense gols (0-0). L’altra visita, segurament de pitjor record per al Prat, va ser en la temporada 2013-14, en una última jornada de lliga en el qual es va consumar el seu descens a Tercera Divisió tot i aconseguir els tres punts (1-3).

 

Leave a Reply