PRÈVIA J24: Compromís de permanència

Després de tres victòries consecutives, la Unió Esportiva Olot té possibilitats de sortir del descens directe si és capaç de superar el CE Manresa aquest diumenge (12.00h). Mantenim l’horari matinal davant d’un vell conegut de Tercera que ocupa posicions de play-off després d’una gran primera volta. Urri és l’única baixa per Albert Blázquez, que té tots els davanters ben endollats per mantenir la tònica positiva.

Un pas més. Després de completar un mes de febrer pràcticament impecable, la UE Olot busca l’estrebada definitiva per escapar de la zona vermella. Les victòries a València i Formentera, més el triomf a casa contra la Peña Deportiva, han dotat de seguretat i autoestima a la plantilla, que té els millors números de la segona volta i fa set partits que no perd. Però més enllà de la fredor de les dades, ens quedem amb l’escalfor de l’ambient i la il·lusió que es transmet al vestidor. L’equip està viu i té ànima, sap que pot guanyar a qualsevol i toca de peus a terra amb humilitat i respecte. Blázquez i Arriola, artífexs d’aquesta sacsejada moral, només tenen la baixa d’Albert Orriols “Urri”, a punt de reaparèixer en les properes jornades.

El rival d’aquest diumenge és el Centre d’Esports Manresa, club fundat l’any 1906 sota el nom de Manresa Football Club, que al 1909 es va fusionar amb el Catalònia Esports Club per crear l’actual CE Manresa. Si haguéssim de definir la plantilla amb una paraula seria continuïtat. Amb Ferran Costa ben assentat a la banqueta, el CE Manresa manté el gruix que els va coronar com a campions de Tercera. En el mercat d’hivern hi han afegit homes com Toni Larrosa (Badalona Futur), Erik Rafael (Burgos), Dani Reina (Cerdanyola), Miguel Martínez (Badalona Futur) i Toni Peris (Eibar B)- Temporada molt meritòria del CE Manresa per ser un recent ascendit a la categoria. Els de la capital del Bages, que arriben després d’empatar sense gols contra el Lleida Esportiu, són cinquens amb 34 punts i ara mateix disputarien el play-off d’ascens a Primera RFEF. Acumulen uns números de 9 victòries, 7 empats i 7 derrotes amb 28 gols a favor i 26 en contra. Lluny del Congost, les estadístiques ens porten 3 victòries, 3 empats i 5 derrotes. Pel que fa als golejadors, Noah Baffoe lidera el rànquing (6), seguit de prop de Javi López (4).

El partit, corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. Mantenim l’horari matinal que de moment ens ha portat sort amb dues victòries. En busquem una altra? Ajuda’ns a sortir del descens, ara és el moment!

BAIXES: Urri, Carles i Ferran (lesió).

La prèvia de Blázquez 

“El repte d’aquesta setmana són els tres punts, així ens ha anat bé i hem de seguir amb la mateixa humilitat. Sí que estem en un moment dolç però la realitat és que estem en descens. Si guanyem estarem més a prop de sortir”.

“En el dia a dia, els jugadors estan més contents i hi ha més bon ambient. Tenim més confiança per encarar les setmanes i per a que els entrenaments surtin millor per preparar els partits”,

“Nosaltres estem en descens i el Manresa en play-off, els números diuen que estan millor. L’inici d’aquesta segona volta no és la realitat, la realitat és la que diu la classificació”,

“El CE Manresa té molt clar al què juga, molt bons jugadors que ja vam patir a Tercera Divisió. Mantenen el mateix bloc i s’han reforçat bé. Estan a dalt per mèrits propis. Defensen molt bé, tenen bon joc aeri i bons atacants com Noah i Javi López”.

“Hem de mirar de fer un bon partit a casa davant de la nostra gent. Hi ha l’alicient i la motivació que l’any passat ens van treure el títol de lliga”.

“Es veu que l’afició reacciona després de les victòries, en l’últim partit va venir més gent. La gent li agrada venir a veure l’Olot quan guanya i és el que volem, que vinguin encara més”.

Precedents

Es citen dos vells coneguts del curs passat a Tercera Divisió, en el qual el CE Manresa va aconseguir l’ascens directe i l’Olot ho va fer mitjançant les tres rondes de play-off. En el partit de la primera volta al Bages, victòria clara dels olotins (0-3) amb gols de Sergi Arranz, Uri Pérez (pp) i Kilian Villaverde. A l’Estadi, repartiment de punts amb dianes de Sergi Arranz (24’) i Javi López (69’). Per a la resta d’enfrontaments, dels quals fa més de 25 anys, el balanç és de 15 victòries olotines, 5 empats i 6 derrotes. L’últim d’aquests és del 1996 amb alegria manresana (1-2). Molt recordat també és el 5-1 de la 1982-83 amb Joan Luque marcant els 5 gols de l’aleshores líder de Tercera Divisió.

Leave a Reply