Demanen una altra ronda (UE Sant Andreu 2-3 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot supera la segona fase de la Copa Catalunya en un partit vibrant i d’alta tensió al Bon Pastor. Primera meitat extraordinària dels homes de Pedro Dólera, que dominaven 0-3 amb doblet d’Urri i gol de Marc Mas. Abans del descans, el Sant Andreu va retallar distàncies i a la represa va fer un pas endavant. Els olotins van estar molt sòlids defensivament per accedir a la següent ronda, que els enfrontarà al Badalona Futur aquest proper cap de setmana. 

Trepitjant fort. L’Olot segueix en línia ascendent aquesta pretemporada i ahir es va desfer d’un rival de superior categoria, recent ascendit a Segona RFEF. L’equip va oferir una primera meitat espectacular a nivell d’intensitat, pressió i joc ofensiu. De fet, podríem dir que l’avantatge de 0-3 es va quedar curt tenint en compte les ocasions desaprofitades. El primer, ben d’hora, el va marcar Urri després d’una internada a l’àrea de Marc Roquet (6′). Connexió osonenca amb diana de cap, llançant-se en planxa, del nostre monyo preferit. Poc després, Guillem Terma i el mateix Urri van poder ampliar distàncies però la bola es va escapar per centímetres. També Roquet ho va provar des de casa seva amb un tir que Nil va enviar a còrner. Qui sí va veure porteria va ser un especialista, Marc Mas, en una acció perfecta d’estratègia iniciada per Pedro del Campo (17′). Per part andreuenca, només destaquem un cop de cap de Pelegrín per sobre el travesser. En canvi l’Olot seguia atacant amb intenció i claredat, Marc Mas va estar a punt de fer doblet. Qui sí el va fer va ser Albert Orriols, finalitzant una gran jugada col·lectiva; serveix ràpid de banda Roquet, la prolonga Terma, deixa de cares Marc Mas i Urri defineix amb la rosca al pal llarg (34′). Guió somiat al Bon Pastor amb la quarta barraca ja del vigatà en aquesta preparació. Però és que Terma encara va topar amb el pal en una altra ocasió destacada. L’única taca d’aquest primer temps, el golàs de falta de Pau Darbra que mantenia amb opcions al conjunt quadribarrat (45′).

Esperonat per la seva afició, el Sant Andreu va estirar línies a la segona meitat i va intentar retallar diferències. Es va trobar, però, amb tres murs al darrere com Bruno Perone, Uri Ayala i Roger Barnils. I al davant, Marc Mas va perdonar el quart després d’una pentinada d’Urri. Els locals estaven encaparrats en posar-hi més emoció i Juanan es va inventar una canonada que va tocar el pal i va entrar cap a dins (70′). En la recta final va tocar patir i resistir, un escenari que pot servir de prova real per a la lliga. També és cert que va ser un atac més amb el cor que amb el cap, ja que no hi va haver opcions clares a part d’un gol anul·lat per fora de joc. Batalla va estar segur sota pals i la defensa, expeditiva i contundent a l’hora d’allunyar el perill.

Cal apuntar, també, les precàries condicions de seguretat en les quals es va disputar aquest partit al CEM Bon Pastor, fent perillar la integritat física de cos tècnic i jugadors de l’Olot amb l’afició contrària a tocar i amenaçant amb ampolles de vidre, insults i escopinades. Aquest no és el futbol que volem pels nostres camps i cal reflexionar-hi i prendre mesures.

Pel que fa a a part esportiva, contents del què i el com; accedir a la tercera ronda i fer-ho amb una actuació majúscula en un escenari minúscul. Ara buscarem el bitllet per a les semis de la Copa Catalunya contra el CF Badalona Futur, encara amb dia, hora i lloc per determinar. Abans, dimecres, jugarem un partit solidari pel TEA Alt Empordà al camp de la UE Figueres (21h). Seguim endavant!

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu: Nil, Benítez, Rosales, Guzmán, Darbra, Albertito (c), Forgas, Alexis, Genís, Pelegrín i Josu. També han jugat Sergi Vives, Juanan, Serrano, Iker Garcia, Martí, Paredes i Iker Torres.

UE OLOT: Batalla, Barnils, Ayala, Terma (Fode, 57′), Marc Mas (Ufano, 80′), Urri (Manzano, 90′), Pedro (c), Bruno, Uri González (Juvi, 45′), Roquet (Maynau, 57′) i Bigas.

Gols: 0-1, Urri (6′), 0-2, Marc Mas (17′), 0-3 Urri (33′), 1-3, Darbra (45′), 2-3, Juanan (63′)

Àrbitre: Pau Serrat Susi. Ha amonestat amb TG a Ayala, Uri González, Bigas, Pedro, Terma, Bruno, Batalla (UEO) i a Paredes i Pelegrín (UESA)

Incidències: partit corresponent a la segona eliminatòria de la Copa Catalunya disputat al CEM Bon Pastor amb la presència d’uns 400 espectadors.

Leave a Reply