PRÈVIA J5: Prohibit badar

La Unió Esportiva Olot busca enllaçar la tercera victòria consecutiva a l’Estadi aquest diumenge (17.00h) contra el CF Badalona, un altre dels aspirants a la part alta. Els badalonins s’han refet d’un mal inici amb la victòria contra el Mollerussa i s’han reforçat amb homes experimentats com Craviotto, Forlín, Batanero o Larrosa. Dólera tindrà les baixes de Bruno Perone i Marco Gil per lesió en una tarda amb sorteig d’un menú a Ca l’Enric per a tothom qui vingui de vermell al camp. 

Diuen que no hi ha dos sense tres. Doncs l’Olot encadena dos triomfs seguits com a local i aquest cap de setmana intentarà aconseguir el tercer. Es va guanyar al Peralada i a la Grama amb un denominador comú; cops psicològics, solidesa defensiva i matar el partit en els últims instants. Ja sigui a través de l’estratègia (gol de Bigas) o guiant-se per accions dels homes més diferencials (Pedro del Campo i Marc Mas). Són quatre jornades d’imbatibilitat que ens han dut a la part alta però encara es pot anar més amunt i només hi ha una premissa; ser competitius, humils i regulars en els resultats, prioritàriament a casa. El tècnic Pedro Dólera tindrà les baixes dels defenses Bruno Perone i Marco Gil, que també haurà d’estar alguna setmana més de baixa.

El rival d’aquest diumenge és el Club de Futbol Badalona, el degà de la ciutat de Badalona que va ser fundat l’any 1903 com a Football Bétulo Club i inscrit a la Federació Catalana l’any 1908. Un dels mítics del futbol català com es pot comprovar en la seva trajectòria històrica; 14 temporades a Segona Divisió A, més d’una quinzena a Segona Divisió B i una quarantena a Tercera Divisió. El tècnic actual és Santi Álvarez, home de la casa que la temporada passada va acabar salvant l’equip a la 13a posició i que fa dos anys va pujar el Juvenil A a Divisió d’Honor. Molts fitxatges de renom per intentar aspirar a l’ascens. A la porteria, el veterà Carlos Craviotto (Prat), els defenses Forlín i Márquez (Badalona Futur) o Kilian Duran (Hospi), els migcampistes Adri Rivas (Prat), David Batanero (Montijo) o Toni Larrosa (Manresa) i els davanters Bruno Vinicius (Colón) o Dani Homet (Langreo).  El conjunt badaloní arribarà a la Garrotxa amb una dosis extra de moral i confiança després de la victòria contra el Mollerussa (1-0). La primera del curs després d’un inici difícil amb un empat (0-0 amb el Castelldefels) i dues derrotes (4-0 contra l’Hospi i 1-0 a Vilassar).

El partit, corresponent a la jornada 5 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17.00h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Atenció perquè hi haurà un sorteig d’un àpat per a dues persones al Restaurant Ca l’Enric per a tots aquells aficionats que vinguin amb la samarreta de l’Olot, ja sigui la vermella, la del Centenari o d’altres anys. Tots al camp i tots de vermell, fem junts el que Olot es mereix!

BAIXES: Bruno Perone i Marco Gil (lesió)

La prèvia de Dólera

“Quan no guanyes sempre et sap greu, a San Cristóbal vam treure un punt molt bo d’un camp difícil. Aquí, si no mates, et maten. Continuem sent competitius i forts que és el que a mi m’agrada. La lliga és molt complicada i hem de saber valorar cada punt”.

“El CF Badalona és un dels favorits a l’ascens amb una barreja de joves i de jugadors amb experiència en categories superiors. Un equip molt competitiu amb futbolistes que ja he tingut a les meves ordres, a més d’un dels millors porters de la categoria, Craviotto”.

“Hem de seguir forts a casa i seguir amb la mateixa mentalitat per donar el nostre màxim nivell. Els rivals cada cop ens estudien més i hem de fer moltes coses bé”.

Precedents

Els precedents ens deixen un total de 30 visites a la Garrotxa del CF Badalona SAD, no confondre amb el CF Badalona Futur que vam rebre aquest estiu en la Copa Catalunya (2-2). Són 13 victòries olotines, 10 empats i 7 triomfs badalonins. En l’últim enfrontament, del curs 2020-21, igualtat de forces (1-1) amb les dianes de Robert Simón (56’) i Jordi Xumetra de penal (61’). Segurament, però, el que es recorda més és l’últim abans de l’aturada pel COVID-19. Va ser el març del 2020 en un duel on els tres punts es van quedar a casa (2-0). Gols de Salinas i Moha Chabboura per als de Raúl Garrido, que anaven llançats al play-off amb nou jornades sense perdre.