El que no es va veure de la final

Avui fa una setmana que es va disputar la final de la Copa Catalunya entre la Unió Esportiva Olot i el FC Andorra. Més enllà de l’emoció del resultat, de la gran imatge mostrada i del magnífic ambient de l’Estadi Municipal amb més de 2600 espectadors, cal posar el focus en un seguit d’accions socials i solidàries que es van protagonitzar en la prèvia del partit i que van servir per refermar els valors d’un projecte únic dins del futbol català.

Els futbolistes de la UE Olot i FC Andorra van saltar a la gespa acompanyats de nens i nenes que juguen al planter de la Fundació UE Olot. Jugadors de totes les cultures i ètnies que conviuen a la nostra ciutat, un bon exercici d’integració en col·lectius en risc d’exclusió social.

Al bell mig de la gespa, van onejar la senyera els jugadors del Club Atletisme Garrotxa, el filial de futbol inclusiu de la UEO que treballa amb persones discapacitades. Participen a la Millor Lliga del Món de futbol adaptat amb el suport econòmic del nostre club.

El servei d’honor, en col·laboració amb la Fundació Albert Bosch i la FCF, el van fer dos nens bessons, un dels quals havia estat en tractament de càncer. Un moment molt emotiu i que servia per posar de relleu el projecte Realitat Millorada

I és que els futbolistes dels dos equips finalistes van sortir amb les ulleres d’aquest projecte anomenat Realitat Millorada de la Fundació Albert Bosch. Una part de l’import de les entrades del partit anava directament a aquesta Fundació, que lluita per combatre el càncer infantil i que està construint la nova àrea d’Oncologia Pediàtrica a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. En total, i segons va informar la Federació Catalana de Futbol, es van recaptar més de 4000€ per a la causa benèfica entre la fila zero i la recaptació directa.

La intenció del club és que la final fos encara més social amb la participació del Banc de Sang i Teixits, entitat amb la qual tenim un conveni de col·laboració, que finalment per motius logístics no va poder habilitar el seu bus a l’exterior del camp per fer les donacions.

Aquesta és la veritable essència de la final de la Copa Catalunya, un seguit d’accions que posen en valor que aquí un altre futbol és possible, que l’Olot és un club diferent i que practica un futbol social sostenible, que lluita pels drets dels futbolistes catalans i que vol representar el cent per cent de la societat. Si vols tenir més detalls del posicionament, dóna un cop d’ull al següent enllaç…

Unió Esportiva Olot » Posicionament de la UE Olot pel 2024