PRÈVIA J27: Operació sortida

Un cop superada amb èxit una setmana d’alt voltatge, la Unió Esportiva Olot visita aquest Divendres Sant (12h) el Sagnier per enfrontar-se a l’AE Prat. Un duel especial per a Pedro Dólera, que torna a casa seva davant d’un conjunt que lluita per consolidar-se en les posicions de play-off. Perone, ja recuperat, pot ser novetat en la llista dels olotins, que intentaran mantenir la distància al capdavant contra un dels dos únics equips que l’ha pogut batre aquesta temporada.

Sense treva. A Tercera no s’atura la competició ni per Setmana Santa i aquest divendres tenim una prova de foc al Sagnier. Un escenari de màxima dificultat per diversos motius; el primer, perquè regirant els precedents històrics veiem que l’Olot no hi ha pogut guanyar mai. El segon, perquè l’AE Prat és, juntament amb l’Hospi, un dels dos únics conjunts que ha estat capaç d’imposar-se al conjunt olotí. I el tercer, perquè és una plantilla feta per disputar el play-off i que coneix plenament Pedro Dólera, l’entrenador amb més partits de la història del conjunt pratenc i que viurà la seva jornada més especial. Deixant de banda aquests aspectes, els olotins defensen un marge de deu punts d’avantatge com a líder de la categoria i volen donar una altra estrebada cap al títol. Per a fer-ho només tindran la baixa d’Uri Ayala, ja que Bruno Perone ja està recuperat de la seva elonganció muscular.

El rival d’aquests divendres és l’AE Prat, l rival d’aquest diumenge és l’Associació Esportiva Prat, fundat l’any 1945 al Prat de Llobregat. Club de trajectòria territorial en els seus inicis que en els últims ha tastat el futbol semi-professional amb quatre temporades a Segona Divisió B i amb més d’una quinzena a Tercera Divisió. El seu tècnic actual és Miguel Motoso, que el curs passat entrenava el Prat B (1a Catalana). Pocs supervivents del curs passat en una plantilla reforçada amb homes com Ferran Sarsanedas (Ilicitano), David Adán (Fundació Grama), Ashot Kerobyan (Vilafranca), Izan Maldonado (Ordino) o Isaac Padilla (Castelldefels). S’hi han sumat en el mercat d’hivern Javi Garcia (Atzeneta) i el porter Pablo Romero del Prat B, cobrint la sortida d’Aitor Mújika (Terrassa).  A la classificació, el conjunt potablava ocupa la cinquena posició amb 39 punts, però té equips com Peralada, Reus o l’Escala que amenacen el seu lloc de privilegi. Ha sumat un total de 10 victòries, 9 empats i 7 derrotes amb 27 gols a favor i 21 en contra. En l’última jornada van perdre al camp del Mollerussa (1-0) i el seu màxim realitzador és Ashot, autor de 6 dianes.

El partit, corresponent a la jornada 27 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació, es disputarà aquest Divendres Sant a les 12h del migdia al Municipal Sagnier del Prat de Llobregat i en directe per Ràdio Olot. Nou repte per acostar-nos a l’objectiu, nova jornada per sumar de tres en tres! Som-hi, equip!

BAIXES: Uri Ayala (lesió)

La prèvia de Dólera

“Anem a un altre camp d’un equip de play-off, serà un partit molt complicat. És un partit especial per a mi, jugar al meu poble sempre és un orgull i sóc l’entrenador amb més partits de la història del Prat. Són molts anys allà, però quan rodi la pilota anirem a mort i cadascú amb els seus interessos”

“Esportivament volem guanyar perquè això ens aproparia més a l’objectiu. Sabem que l’Olot no ha guanyat mai al Sagnier, no és un camp que ens vagi molt bé per les nostres condicions, però anirem a mort”

“L’AE Prat és un equip que té un joc de posició molt marcat i guanya metres amb toc, descàrregues i tercer home. Té molta profunditat amb jugadors bons a davant, sense pilota és un equip molt enganxós, pressionen molt junts”..

“No m’importa molt la classificació, l’únic que em preocupa és que si guanyo o sumo sé que estic lluny dels altres. Vull que l’equip competeixi bé i doni la cara com ho ha fet fins ara”.

Precedents

Es resisteix la victòria de la UEO al Sagnier després de 9 compromisos amb 5 empats i 4 derrotes. L’últim d’aquests va ser en la temporada anterior, precisament en la darrera jornada quan els dos clubs ja havien descendit de categoria. Els pratencs es van quedar els tres punts per 3-1. El gol olotí el va marcar Ernest Forgas i un dels gols locals el va marcar Uri González, ara a les files de l’Olot.